2011-01-27

Baltasis tinginys











Greičiau pagaminamas įprasto rudojo tinginio pusbrolis :) Neatspėjama receptūra ir tikrai neprastesnis variantas.

700 g sausainių
0,5 stiklinės cukraus
0,5 L grietinės (30%)
 
Sulaužyti sausainius. Grietinę sumaišyti su cukrumi ir visą šią masę sumaišyti su sulaužytais sausainiais, dėti į formą ir laikyti šaldytuve per naktį.

2011-01-24

Kibinai



Itin paprasta. Ir dar smagu žinoti, ką dedi į burną :)
  
450 g miltų
200 g margarino
150 g grietinės
4 kiaušiniai (1 iš jų aptepimui)
0,5 kg kiaulienos, jautienos ar kt. maltos mėsos
1 svogūnas
Druskos ir pipirų pagal skonį
 
Margariną išlydyti, atvėsinti. Supilti grietinę bei išplaktus kiaušinius, dėti miltus. Viską gerai išminkyti ir palaikyti šaldytuve 2 val. arba  trumpesnį laiką šaldymo kameroje. Pasiruošti faršą su druska, pipirais ir smulkiai pjaustytu svogūnu, į masę įpilti 2-3 v. š. vandens arba sultinio. Išmaišyti.
Iš tešlos formuoti paplotėlius, į kurių vidurį dėti maždaug šaukštą įdaro. Perlenkti pusiau, suspausti ir kraštus užsukti pynute. Sudėti į kepimo skardą, aptepti kiaušiniu ir kepti maždaug 170 º C temperatūros orkaitėje, kol pagels.
 
Recepto idėja: Mamos receptai

Juodas tinginys


Amžinas. Tobulas...

600 g sausainių
1 saldinto kondensuoto pieno indelis
1 sviesto pakelis (200 g)
4 v. š. kakavos miltelių

Sausainius sulaužyti. Sviestą išlydyti su kondensuotu pienu, cukrumi ir kakava. Užvirinti ir šią šokoladinę masę sumaišyti su sausainiais. Sudėti į formą ir laikyti šaldytuve per naktį.

Sviestiniai šokoladiniai sausainiai



Labai šokoladiniai, labai traškūs ir trapūs. Idealūs Kalėdoms. 
 
200 g sviesto
1 kiaušinis
1 kiaušinio baltymas
100 g  juodojo šokolado 60-70 %
2,5 stiklinės miltų (apie 370-400 g)
1 stiklinė baltojo cukraus (200 g)
0.5 stiklinės rudojo cukraus (100 g)
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. druskos

Į išlydytą sviestą sudėti juodąjį šokoladą ir ištirpinti. Į atvėsusią masę sudėti abiejų rūšių cukrų, druską, išmaišyti. Į šokolado masę įdėti 1 kiaušinį ir 1 kiaušinio baltymą, vėl išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į sviesto/šokolado plakinį. Paruoštai masei leisti pastovėti 5-10 min., kad sutvirtėtų. Sausainius dėlioti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą 10 cm atstumu ir kepti 10-15 min. 185 C temperatūroje.  Kątik išimti iš orkaitės sausainiai būna labai minkšti ir trapūs, todėl reikia jiems leisti atvėsti, kad sustandėtų.

Recepto idėja: Niam niammm

Varškės trupiniuotis su vyšniomis...ir be jų

Trupiniai:
200 g margarino kepiniams
160 g cukraus
3 stikl. miltų
1 a. š. kepimo miltelių

Varškės masė:
500 g liesos varškės
4 kiaušiniai
100 g grietinės
0.5 stikl. cukrus varškės įdarui
200 g vyšnių be kauliukų

Trupiniai: iš margarino, miltų, kepimo miltelių ir stiklinės cukraus paruošiami trupiniai tešlai, gerai išminkomi ir ištrinami, kad pasidarytų vienodi ir birūs tarp pirštų. Varškės masė: varškė ištrinama, sudedama grietinė, gerai išmaišoma. Kiaušinių tryniai išplakami su cukrumi, baltymai išplakami atskirai. Kiaušinių masė įmaišomą į varškės masę.

Orkaitė įkaitinama iki 160º C. Į kepimo formą beriama 2/3 trupinių, tada pilama varškė ir dėliojamos uogos. Užbarstomi likę trupiniai ir dedama į orkaitę kepti 1 val., kol viršus gražiai paruduos.