2011-02-25

Sūrio tortas



Populiariausias, mylimiausias ir visų mėgiamiausias. Nežinau už ką. Su visa kondensuoto pieno doze - labai saldus, su puse dozės - mano skoniui ;) Gali būti pyragu, bet gali būti ir tortu- lankstus pagal situaciją. Skanaus!
Pagrindui:
300 g sausainių
150 g sviesto
100 g riešutų

Įdarui:
500 g Mascarpone sūrio
0,5-1 indelis kondensuoto pieno
250-300 g grietinėlės
3,5 v. š. želatinos

Riešutus pakepinti ir susmulkinti. Sausainius sutrinti iki smulkučių trupinukų, sumaišyti su riešutais ir užpilti ištirpintu sviestu. Gautą masę sudėti į kepimo formą, suformuoti pagrindą, dėti į šaldytuvą. 
Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų. Išmaišyti Mascarpone sūrį su pašildytu ir atvėsintu kondensuotu pienu, įmaišyti išplaktą grietinėlę ir supilti ištirpintą želatiną. Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti sausainių trupiniais arba puošti ištirpintu šokoladu ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 3 val., o geriausia visai nakčiai.

2011-02-23

Meduolių ir bananų pyragas



Skanu. Ko daugiau reikia ?...

800 g šokoladinių meduolių
600 g grietinės
2-3 bananai
4-5 šaukštai cukraus

Meduolius sutrupinti "blenderiu". Grietinę išplakti su cukrumi, bananus supjaustyti griežinėliais. Į formą berti trečdalį meduolių trupinių, tada kiek mažiau nei pusę grietinės, išdėlioti pusę bananų, vėl berti trečdalį meduolių, tada - likusi grietinė, bananai ir viskas gražiai užklojama likusiais trupiniais. Viską gerai, bet atsargiai “papresuoti”, kad “susiklijuotų”. Statyti į šaldytuvą kelioms valandoms, geriausia nakčiai.
  
Recepto šaltinis: Nekenčiu virtuvės