2011-04-16

Tortas TRIUFELINIS

 
 
Tortas - žvaigždė. Šokoladinis, nesaldus, ypatingoms progoms negaila ir ilgų valandų virtuvėje :) Aš jam spalvų pridedu su vyšniomis.

Tešlai
100-120 g cukraus
5 tryniai ir 4 kiaušinių baltymai
1,5 v. š. karšto vandens
1,5 v. š. kakavos miltelių
4 v. š. miltų
1,5 v. š. krakmolo
 
Kremui
200 g šokolado
600 ml grietinėlės (35% riebumo)
 
Sirupui
3 v. š. vandens
2 v. š. cukraus
1 v. š. likerio

Kremui: grietinėlę kaitinti, kol beveik užvirs, užpilti ant susmulkinto šokolado ir gerai išmaišyti. Atšaldyti keletą valandų šaldytuve. Atšalusią masę išplakti iki standumo.
 
Biskvitams: baltymus išplakti su puse kiekio cukraus iki standumo, o trynius - su likusiu cukrumi. Tada supilti karštame vandenyje ištirpintą kakavą. Miltus persijoti su krakmolu ir įmaišyti į trynių masę. Po truputį atsargiai įmaišyti baltymus.
Ant kepimo popieriaus nusipiešti apskritimus ir paskleisti 2 - 3 v. š. tešlos. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 5 - 7 minutes. Taip iškepti 8 - 10 torto lakštų. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių.
 
Sirupui: vandenį užvirinti su cukrumi. Nukelti nuo viryklės, įmaišyti alkoholį.
 
Kiekvieną lakštą sudrėkinti sirupu, pertepti kremu ir sudėti vieną ant kito. Torto šonus taip pat aptepti kremu. Šaldytuve palaikyti mažiausiai vieną parą.

Recepto šaltinis: Sonatinos receptai

2011-04-13

Saldainiai a la Ferrero Rocher



Kai pabosta pirktiniai šedevrai ir norisi pamiklinti rankas dėl brangių žmonių ;)

100 g riešutinių vaflių
150 g lazdyno riešutų
200 g riešutinio kremo (Nutella ar pan.)
150 g juodojo šokolado
1 v. š. bekvapio aliejaus

  
Riešutus ~10 minučių paskrudinti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, nuvalyti luobeles. Pasilikti sveikų riešutų įdėti į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapoti.
Vaflius susmulkinti, suberti riešutus, dėti riešutinį kremą ir masę gerai išmaišyti. Suformuoti rutuliukus į vidurį įdedant po riešutą. Lengviausia formuoti drėgnomis rankomis. Paruoštus rutuliukus apie valandą pašaldyti šaldytuve, kad sustingtų.
Šokoladą ant silpnos ugnies ar vandens garų vonelės maišyti su aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė. Saldainius po vieną merkti į šokoladą, dėti ant kepimo popieriaus ir leisti šokoladui sustingti.

Recepto šaltinis: Sonatinos receptai

2011-04-06

Sūrio rutuliukai



Labai panašu į pikantišką mišrainę. Kitokia forma kitokiu skoniu :)

Kiaušinių
Majonezo
Česnako
Fermentinio sūrio
Krabų lazdelių

Sutarkuoti sūrį, kiaušinius ir česnakus. Sumaišyti su majonezu. Atskirai sutarkuoti sušaldytas krabų lazdeles (tokios lengviau tarkuojasi. Ypač paprasta tai daryti su "blenderiu"). Iš sūrio ir kiaušinių masės formuoti rutuliukus, juos apvolioti tarkuotose krabų lazdelėse. Kamuoliukus truputį palaikyti šaldytuve.