2012-06-19

Quiche su kumpiu, brokoliais ir pomidorais

Tiesiog skanus atradimas!

Tešlai:
210 g kvietinių miltų
½ AŠ druskos
120 g šalto sviesto
Ledinio vandens (šaltas vanduo su ledo kubeliais ąsotyje)


Įdarui:
±250 g virto kumpio (naudojau „Panevėžio filė“)
3 kiaušiniai, lengvai paplakti
200 ml riebios grietinėlės (35%) arba crème fraîche

½ -1 AŠ druskos
±250 g vyšninių pomidoriukų
±150 g brokolių
Prieskoninių žolelių („Provanso“, „Itališkos“ ir pan.)
Pipirų

Sumaišyti miltus su druska ir sutarkuotu šaltu sviestu, įpilti truputį vandens, kol susiformuos minkštas tešlos gumulėlis. Jį suvynioti į plastikinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 30-čiai minučių.
Tešlą iškočioti ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus 3 mm storiu. Naudoti 24 cm skersmens formą. Padėti į šaldytuvą bent 20 min.
Orkaitę įkaitinti iki 200 °C. Kubeliais supjaustyti kumpį, nedideliais žiedeliais brokolį, perpus vyšninius pomidorus. Išplaktus kiaušinius sumaišyti su grietinėle, druska, pipirais. Ant tešlos suberti kumpį, brokolius, sudėlioti pomidorus ir viską užpilti kiaušinių mišiniu.
Kepti apie 30 min. arba tol, kol pagels. Galima valgyti ir šiltą, ir šaltą, keletą valandų atvėsintą šaldytuve.
Skanaus!

Receptas: čia

2012-06-18

Rabarbarų pyragas


Po ilgų rabarbarų paieškų(pasirodo, ne taip paprasta aptikti jų turgeliuose!) dalinuosi improvizaciniu saldžiu rezultatu. Maloniai rūgštokas ir trupantis. Sakyčiau, labai vykęs ;)
 
Ø 24 cm apvali forma

Rabarbarų 500 g
Balto cukrus 250 g
Sviesto 150 g
Rudojo cukraus (Demerara, cukranendrių ar pan.) 100 g
Kvietinių miltų 405D tipo (“Karališki”, “Ekstra” ir pan.) 300 g
Kepimo milteliai 1 AŠ

Rabarbarus nulupti, nuplauti, supjaustyti ~1 cm storio kubeliais, užpilti 200 g baltojo cukraus, išmaišyti ir palikti stovėti, kol ruošiami tešlos trupiniai.
Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sudėti kubeliais supjaustytą sviestą ir pasiruošti trupinius. Gautą trupinių masę padalinti į dvi dalis. Į vienąsuberti likusį baltą cukrų (50 g), o į kitą – rudąjį (100 g). Abu trupiniųindus statyti į šaldytuvą ~20-čiai minučių. Išėmus iš šaldytuvo, darkart paminkyti, kad susidarytu stambesni trupiniai.
Kepimo formąiškloti kepimo popieriumi. Trupinių dalį su baltuoju cukrumi sukrėsti ir prispausti prie formos dugno ir šonų, tada supilti cukruotus rabarbarus, o juos apibarstyti trupiniais su ruduoju cukrumi.
Kepti 170 °C temperatūroje ~45 min.
Šviežias –trupantis ir labiau tinkantis valgyti šaukštu, o pastovėjęs parą, jau sėkmingai pjaustomas. Manau, kad vietoj nurodytų 405D tipo miltų naudojant 550D tipo miltus, trupiniai būtų daug standesni, bet čia jau skonio reikalas :)
Skanaus!