2012-07-05

Vištienos kepsniukai su feta

Labai labai labai gardu, sultinga, net čepsėti norisi ;)

2 vištienos krūtinėlės
60 g sviesto
Šviežių žolelių (naudojau petražoles, krapus, baziliką, čiobrelius)
2-3 VŠ fetos arba fetos tipo sūrio
1 kiaušinio
Džiūvesėlių apvoliojimui
Druska, pipirai

Vištienos krūtinėles padalinti į dvi dalis, kiekvieną dalį įpjauti per vidurį, kad pasidarytų „kišenė“.
Minkštą sviestą sumaišyti su smulkintomis šviežiomis žolelėmis. Krūtinėlės vidų („kišenę“) aptepti sviesto ir žolelių mišiniu, dėti fetos sūrio ir "užsiųti" krūtinėlę mediniais pagaliukais. Suktinukus merkti į pasūdytą ir papirais pagardintą kiaušinio plakinį, tada apvolioti džiūvėsėliuose, dar kartą merkti į kiaušinio plakinį ir vėl į džiūvėsėlius. Apkepti iš abiejų pusių keptuvėje ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti orkaitėje ~40 min. 180° C temperatūroje.
Patiekti galima su folijoje keptomis bulvėmis, paskanintomis kad ir tuo pačiu sviesto-žolelių mišiniu.
Skanaus!

Pyragėliai su rabarbarais

Kol nesibaigė rabarbarų sezonas, eksperimentuoju :)
Paprasta kaip 2x2. Gražūs, trapūs, gal tik šiek tiek cukraus pagailėjau. Ir įdarą kitąkart patroškinčiau. Tokius galima įdarinėti bet kuo. Ir švieži jie išlieka ilgai.

Trapiai tešlai: 
120 g šalto sviesto
250 ml miltų
1/2 a. š. druskos
1/4 puodelio pieno

Įdarui:
300 g kubeliais pjaustytų rabarbarų
150 g cukraus

Trapiai tešlai sumaišyti miltus, druską ir sutarkuotą sviestą, supilti pieną ir suminkyti tešlą. Suformuoti gumulėlį, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1 val. arba į šaldymo kamerą 0,5 val. Iš atvėsusios tešlos suformuoti 8 rutuliukus, kiekvieną iškočioti 2-3 mm storio, o į vidurį dėti rabarbarų, sumaišytų su cukrumi, įdaro. Kraštelius užspausti, pyragėlius aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 40 min. 170° C temperatūroje.
Skanaus!

Trapios tešlos recepto idėja: čia