Kepiau šį pyragą originaliame recepte nurodytoje temperatūroje ir jis gavosi perkepęs, ypač jo apatinis sluoksnis. Taigi, siūlyčiau kepti vidutinio karštumo orkaitėje ir gana trumpai, kol sluoksniai vos vos paruduos. Ir tikrai kažkuo primena šakotį. :)
9 kiaušiniai
400 g sviesto
230 g miltų
300 g cukraus
150 g krakmolo
4,5 a. š. kepimo miltelių
100 g šokolado aptepimui
Kambario temperatūros sviestą gerai išsukti su cukrumi. Nuo 6 kiaušinių atskirti baltymus, juos teks panaudoti vėliau. Trynius ir likusius 3 kiaušinius dėti į sviesto ir cukraus masę. Viską išplakti, kol šiek tiek pabals. Kepimo miltelius, krakmolą ir miltus sumaišyti, persijoti per sietelį. Sausus produktus įmaišyti į plakinį. Baltymus išplakti iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į turimą tešlą.
Pasiruošti kepimo formą (aš naudojau 24 cm skersmens apvalią), t.y. kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, dugną ir šonus patepti aliejumi.
Į kepimo formą dėti kelis šaukštus tešlos, paskirstyti po visą formos dugną. Kepti 160 º orkaitėje, kol viršus taps rusvas, maždaug 8 min. Sluoksniai neturėtų būti visiškai iškepę, nes viso pyrago kepimo pabaigoje jie bus perkepę. Kai sluoksnis apkepęs, t.y. parudęs, ant jo vėl plonai užtepti tešlos. Procesą kartoti tol, kol visa tešla bus iškepta. Kai užtepamas paskutinis sluoksnis, pyragą kepti 10-15 min.
Pyrago aptepimui: ištirpinti šokoladą ir aptepti atvėsusio pyrago viršų.