Tešlai:
210 g kvietinių miltų
½ AŠ druskos
120 g šalto sviesto
Ledinio vandens (šaltas vanduo su ledo kubeliais ąsotyje)
Įdarui:
±250 g virto kumpio (naudojau „Panevėžio filė“)
3 kiaušiniai, lengvai paplakti±250 g virto kumpio (naudojau „Panevėžio filė“)
200 ml riebios grietinėlės (35%) arba crème fraîche
½ -1 AŠ druskos
±250 g vyšninių pomidoriukų
±150 g brokolių
Prieskoninių žolelių („Provanso“, „Itališkos“ ir pan.)
Pipirų
Sumaišyti miltus su druska ir sutarkuotu
šaltu sviestu, įpilti truputį vandens, kol susiformuos minkštas tešlos
gumulėlis. Jį suvynioti į plastikinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 30-čiai minučių.
Tešlą iškočioti ant šiek tiek
miltais pabarstyto paviršiaus 3 mm storiu. Naudoti 24 cm skersmens formą.
Padėti į šaldytuvą bent 20 min. Orkaitę įkaitinti iki 200 °C. Kubeliais supjaustyti kumpį, nedideliais žiedeliais brokolį, perpus vyšninius pomidorus. Išplaktus kiaušinius sumaišyti su grietinėle, druska, pipirais. Ant tešlos suberti kumpį, brokolius, sudėlioti pomidorus ir viską užpilti kiaušinių mišiniu.
Kepti apie 30 min. arba tol, kol pagels. Galima valgyti ir šiltą, ir šaltą, keletą valandų atvėsintą šaldytuve.
Skanaus!
Receptas: čia