Jau paskutinė šoku į traukinį ir kepu brownie su "Oreo" sausainiais. Pusė internetinių kepėjų ir valgytojų jis jau sugundė ir pastatė į alsptančiųjų eiles. Tikrinu šį faktą. Su svečiais!
O, beje, iš kur tos legendos apie Oreo sausainius? Prisipirkau jų kelias dėžutes būtent šiam pyragui ir visiems kitiems besikartojanties kartams, nes maximose, ikiukuose jų užsigeidęs nerasi. Tiesiog nuskilo, kad "Assorti" kaip tik šiuo metu jais nukrovusi visą lentyną!
Prisipažinsiu, sausainiai pyrage man daug skanesni nei tiesiai iš pakelio, bet čia jau asmeninio skonio subtilybės. Pyragas buvo suvalgytas iki paskutinio trupinio. Tai gal tikrai jis legendinis?
Kepimo forma 25 x 18 cm
Pakelio "Oreo" sausainių (16 vnt.)
115 g sviesto
100 g cukraus
250 g kreminės varškės (naudojau "President")
100 g cukraus pudros
1 a.š. vanilinio cukraus / vanilės esencijos
120 g miltų
45 g kakavos miltelių
1/3 a.š. druskos
2 kiaušiniai
Kreminę varškę išsukti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi/ vanilės esencija ir padėti į šaldytuvą, kol bus ruošiama visa kita.
Sviestą ir cukrų sudėti į puodą, statyti ant ugnies, kaitinti, kol sviestas išsilydys. Išplakti kiaušinius. Pravėsusią sviesto-cukraus masę po truputį įplakti į kiaušinių masę, įsijoti miltus, sumaišytus su kakavos milteliais ir druska. Į tešlą suberti į 4-6 dalis sulaužytus sausainius (12 vnt.) ir darkart viską gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ant dugno sukrėsti pusę tešlos. Išlyginti. Ant jos supilti varškės masę, o ant varškės masės - likusią kakavinę tešlą. Išlyginti, galima šiek tiek sumaišyti mediniu pagaliuku. Ant viršaus išdėlioti likusius sausianius. Kepti 30 min. iki 180 įkaitintoje orkaitėje.
Siūloma valgyti kambario temperatūros arba atvėsintą šaldytuve.
Skanaus!
Receptas: Aguonėlė
Siūloma valgyti kambario temperatūros arba atvėsintą šaldytuve.
Skanaus!
Receptas: Aguonėlė