Nedaug idėjų turiu kepant žuvį.
Dažnai naudodavausi tik druska ir pipirais, bet šia marinato idėja dabar naudojuosi dažniausiai. Ir ne tik lašišai.
Upėtakį taip irgi esu gaminusi, nes kitų žuvų į mano virtuvę atplaukia labai retai.
Ir tik dėl to, kad šviežią ir kokybiška - šioks toks galvosūkis ir brangokas malonumas.
4-ioms porcijoms:
4 vnt. lašišos gabalėlių (perku
visa žuvį, susipjaustau ir kepu su oda)
3 v. š. sojos padažo
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. rudojo cukraus
Provanso/ itališkos žolelės (pvz.
"Kotany")
Grūstų pipirų
Druskos
Citrinos
Lašišos gabalėlius pries kepimą
nusausinti, pasūdyti žiupsniu druskos, pabarstyti pipirais. Marinatą
pasigaminti sumaišius sojos padažą su aliejumi, žiupsniu druskos, ruduoju cukrumi ir
Provanso/itališkomis žolelėmis.
Lašišą išdėlioti kepimo formoje ir
aptepti marinatu konditeriniu šepetėliu. Kepimo formoje išdėlioti į
ketvirčius supjaustytą citriną.
Kepti apie 30 min. 200°C temperatūroje.
Recepto idėja: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą