Mano vyras šiemet užsispyrė atšvęsti vasario 16-ąją...virtuvėje! Vieni gavo nurodymą lankstyti formeles iš skardos lakštų, kiti – ieškoti recepto tešlai ir trispalvės dažų. Entuziastas darbavosi su formelėmis, kėlė milžiniškus sausainius į kepimo formas (oi lengva nebuvo!), kepė ir dalinosi savo kulinariniu džiaugsmu su kaimynais ir virtualia erdve :) Taip dirba vyrai, kurie į virtuvę užklysta patriotiniais keliais :)
ŠVĘSKIME SALDŽIAI!
225 g minkšto sviesto
225 g cukraus
1 didelis kiaušinis (L)
apie 250 g miltų
90 g kakavos miltelių
žiupsnis druskos
Sviestą išsukti su cukrumi, įplakti kiaušinį.
Sumaišyti sausus produktus (miltus, kakavą ir druską) ir įsijoti į sviesto
masę. Minkyti , kol nebelips prie rankų ir
dėti į šaldytuvą mažiausiai 1 val.
Atvėsusią tešlą iškočioti, o iš jos formelių
pagalba išspausti sausainius (storesni sausainukai skanesni).
Kepti 170°C temperatūroje apie 8 min. Išimtus palikti atvėsti ir
sustingti. Dekoruoti pagal fantaziją (aš naudojau kiaušinio
baltymo-cukraus-dažų glajų).
Receptas: Sweetopia