tag:blogger.com,1999:blog-826752274329781962024-03-06T07:32:35.217+02:00Mažoj virtuvėlėj...Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.comBlogger106125tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-23108905838687435422015-10-27T22:07:00.004+02:002015-10-27T22:08:54.498+02:00Sausainiai "Varškės bučinukai"
Receptus
renkuosi pagal savo skonio receptorius, juos skaitau, įdėmiai vertinu nuotraukas, o tada jau įsivaizduoju skonį. Šių sausainių receptas prieš akis man šmėžavo
jau gerą pusmetį. Gaminti patingėjau, tačiau susikūriau sau pramogą –
šeštadieniais nuvažiuoti į ūkininkų turgų, vykstantį tik tą vieną dieną prie
Vilniaus Akropolio. Ten tokia moteriškė palapinėje pardavinėja Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-3046893566400873082015-10-18T20:18:00.000+03:002015-10-18T20:19:38.362+03:00Moliūgo pyragas
Šiemet metai mano aplinkoje visai nederlingi moliūgais.
Susiruošiau jo ieškoti turguje, nes pernai išbandytas, greit sudorotas, bet
taip blog‘e be įrašo ir likęs moliūgo pyrago receptas ramybės nedavė jau
ilgą laiką. Jis toks paprastas, bet paliekantis šiltus kvapnius
prisiminimus- panašus į meduolį ir kvepiantis kalėdiniais prieskoniais. Su kremo „kepure“ jis būtų Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-82096409140217536212015-05-22T22:00:00.001+03:002015-05-22T22:04:56.163+03:00 Keksiukai su spanguolėmis ir riešutų trupiniais
Tapau
nenuoseklia blog‘o rašytoja, o pastaruosius gerus metus sukuosi su
patikrintais senais receptais. Ir tik tai, kad jie pradeda pabosti, verčia
užkibti už kažkieno skanių nuotraukų ir į virtuvę vėl kviestis saldžias mūzas.
Esu turbūt per daug pretenzinga keksiukams, nes
nepamenu, kad būčiau aikčiojusi nuo jų tobulumo. Dabar suprantu, kad dauguma
ragautų nebuvo tokie vykę, kad norėtųsiVilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-68198539681780185462015-02-16T21:53:00.001+02:002015-02-16T21:56:56.677+02:00SAUSAINIAI. Vasario 16-oji, 2015
Mano vyras šiemet užsispyrė atšvęsti vasario 16-ąją...virtuvėje! Vieni gavo nurodymą lankstyti formeles iš skardos lakštų, kiti – ieškoti recepto tešlai ir trispalvės dažų. Entuziastas darbavosi su formelėmis, kėlė milžiniškus sausainius į kepimo formas (oi lengva nebuvo!), kepė ir dalinosi savo kulinariniu džiaugsmu su kaimynais ir virtualia erdve :) Taip dirba vyrai, kurie į virtuvę užklystaVilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-11782303604552499852015-01-18T23:05:00.002+02:002018-03-26T23:00:48.256+03:00MEDAUS tortas
Šis medutis savaitgalį aplankė net kelis stalus. Pastaruoju metu mintys sukosi tik apie medaus tortų receptus. Visi jie panašūs ir turintys esminį skirtumą - kremas su želatina/ be jos ar su grietinėle/ be. Aš naudojausi receptu iš naujosios Kalėdoms dovanų gautos R. Ničajienės knygos "Nostalgiški skanumynai". Pagarba autorei už skoningą kūrinį ir sąžiningumą, t.y. Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-54750047795875901592014-12-28T23:39:00.002+02:002014-12-28T23:39:23.326+02:00Linco pusmėnuliai
Prabėgus
darbų maratoną, vasarą pakeitus žiemai ir mintims neduodant ramybės dėl
kalėdinių dovanų draugams, sugrįžo įkvėpimas virtuvėje…gal tiksliau prisiverčiau
praversti sukauptas knygas ir imtis bent poros nebandytų receptų vien jau dėl
to, kad tinklaraštis voratinkliais neužaugtų.
Kadangi
visas mano gražaus ir intensyvaus pusmečio laikas susijęs su vokiškai kalbančiais
Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-90486325204262031352014-06-19T15:11:00.004+03:002014-06-19T15:12:48.460+03:00Lašiša azijietiškai
Nedaug idėjų turiu kepant žuvį.
Dažnai naudodavausi tik druska ir pipirais, bet šia marinato idėja dabar naudojuosi dažniausiai. Ir ne tik lašišai.
Upėtakį taip irgi esu gaminusi, nes kitų žuvų į mano virtuvę atplaukia labai retai.
Ir tik dėl to, kad šviežią ir kokybiška - šioks toks galvosūkis ir brangokas malonumas.
4-ioms porcijoms:
4 vnt. lašišos gabalėlių (perkuVilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-32218618570220487672014-06-11T22:30:00.005+03:002014-08-04T22:15:59.871+03:00Šokoladinis pyragas pagal DAVID LEBOVITZ
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
19
false
false
false
MicrosoftInternetExplorer4
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
19
false
false
false
MicrosoftInternetExplorer4
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
19
false
false
false
Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-4303425399066548902014-06-02T22:26:00.002+03:002014-06-02T22:36:18.739+03:00Varškės apkepas pagal VMG (Virtuvės mitų griovėjus)
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
19
false
false
false
MicrosoftInternetExplorer4
<![endif]-->
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
19
false
false
false
MicrosoftInternetExplorer4
<![endif]-->
Ant palangės
rikiuojasi šiokia tokia kolekcija VMG knygų ir žurnalų, bet receptus esu
bandžiusi vos kelis. Šį Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-84382193720152641422014-03-28T20:37:00.004+02:002014-05-11T21:07:07.229+03:00NAPOLEONAS
Istoriją turbūt
reikėtų pradėti nuo to, kad nejutau simpatijų “Napoleonui” (kalbu tik apie
tortą :)), nejutau silpnumo suvalgyti jo nors gabalėlį, kad siela uždainuotų,
nes tokio ir ragavusi nebuvau. Visad svajojau atrasti minkštą, lengvą ir būtinai labai drėgną. Apie
parduotuvinius su riebiais sviestiniais kremais net pagalvoti nesinorėjo. Nebuvau,
kol…
Gandas pirmiausia
atėjo Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com13tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-16520512656596169082014-02-25T18:07:00.001+02:002014-02-25T18:07:33.115+02:00OBUOLIŲ PYRAGAS. Greitas ir mėgstamiausias
Jei širdis alpsta, kaip nori ko nors greito ir saldaus, jei draugai įsiprašė į svečius ir dar daugybę panašių "jei"...tai peršu šį drėgną, minkštą, greitai pagaminamą, gražiai atrodantį ir visose situacijose gelbėjantį sielos džiaugsmą!
Receptą perėmiau iš mamos (o ji turbūt kažkur internete nužiūrėjo), pridėjau kai ko nuo savęs, bet kepu kiekvienąkart kitaip. Svarbiausia, sakyčiau, Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-21881543055008161842014-02-09T16:59:00.002+02:002014-02-09T17:10:24.441+02:00Varškės ir aguonų pyragas
Nėra tekę nė iš
vieno pažįstamo saldumynų mėgėjo išgirsti, kad varškės
pyragas pabodęs ir atgyvenęs. Čia turbūt kaip legenda apie cepelinus. Klasika
ir taškas. Nors mes šeimoje su šia „nacionaline
vartybe“ nedraugaujame. Ir kai tai pareiškiu garsiai, visi ima kraipyti
galvomis ir adresuoti pastabas apie snobiškumą. Bet ir varškės pyragų sau taip
pat nekepu. Tiesiog žinau, kad jie visų Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com9tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-74518292118020157492014-02-07T17:44:00.002+02:002014-02-09T16:49:45.210+02:00Fetos ir špinatų krepšeliai
Fetos ir špinatų derinys man yra tobulas. Net nepamenu jau,
kur ir kokiame pavidale esu jį ragavusi, bet bandydavau viską, jei tokia galimybė
rinktis būdavo- koldūnai, ravioliai, kibinai, kišai, salotos, žinoma, nesumaltu
pavidalu… Bet nebuvo tekę ragauti pyrago kaip šis. Net filo tešla mano namuose
atsirado pirmąkart. Įsivaizdavau, kad turėtų būti sudėtinga ją “sugaudyti”, kai
ji tokia Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-59958859456350661262014-01-23T15:14:00.003+02:002014-01-23T15:14:36.116+02:00Panna cotta su medumi
Kai į -20
C nesinori kišti nosies, o iki vasaros dar visas geras pusmetis,
spalvų reikia ieškoti virtuvėje. Šaukšteliu kabinu panna cotta, uostau birželio
mėnesį šaldytas trintas braškes ir laukiu vasaros...
Receptų radau begalę – ir su daugiau/mažiau pieno ar želatina, dar marios
pastabų, kaip ją pasiruošti tobulai. O viskas iš tikro taip paprasta! Na,
nebent širdis virpės, kai Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-72396095168287109622013-12-29T21:24:00.001+02:002013-12-29T21:24:47.882+02:00Brandintas Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas
Nors jau keletą
metų iš tinklaraščio į tinklaraštį keliauja brandintų kalėdinių pyragų
receptai, šį iššūkį priėmiau tik šiemet. Kaip tik dar buvo visos geros trys
savaitės iki švenčių, todėl vieną vakarą grįžau su puslitriu brendžio, skirto
TIK pyragui. Ne mažas kiekis, jei vartoti jį ne pyrago pavidalu! ;)
Labai panašų pyragą esu kepusi praėjusioms Kalėdoms, tik be alkoholio. Šis, norsVilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-86654008221012393192013-12-04T20:56:00.001+02:002013-12-04T20:57:00.883+02:00SKANIOS DOVANOS žurnalui DEBESYS. Keksas su paslaptimi
Ar norėtumėt gauti valgomų dovanų? Sakykim, Kalėdoms...Aš to neklausiu nei draugų, nei artimųjų. Tiesiog vienašališkai atsakau TAIP :) Argi galima jų nenorėti??? Juk tai šimtus kartų geriau už prekybos centruose pirktą muiliuką ar molinukus :) Na, jei ir nesi saldumynų mėgėjas, tikrai atsiras tų, kurie mielai visai tai sudoros. Todėl aš ir nesuku galvos - kepu kasmet, girdžiu, kad Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-62875507717895070242013-12-04T20:14:00.002+02:002013-12-04T20:14:44.044+02:00Aštri pomidorų sriuba
Šviežiai pasirodžius internetiniam tinklaraštininkų žurnalo DEBESYS žiemos numeriui, laikas dalintis ir asmeniniais šio darbo indėliai. Nuostabus jausmas prisidėti prie bendro kūrybinio darbo, nors sąžininga būtų prisipažinti, kad kūrybsines mintis kartais tenka "išlaužti". Visgi ne taip paprasta pagaminti kažką neragauto ir nepublikuoto. Man tai tikrai! Su idėjomis panašiai kaip su Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-25680285851361287232013-11-30T23:39:00.003+02:002013-12-04T20:17:28.517+02:00Imbieriniai sausainiai su melasa
Klasika –
Kalėdiniai imbieriniai sausainiai. Pagaliau galiu pasakyti, kad suradau išbaigtą
recepto variantą- spalva ir skoniu...Nepatingėkite įsigyti melasos. Ji tikrai
čia „nudirba“ svarbų darbą – sodri spalva, kočiojimui smagi tešlos tekstūra ir
nenupasakojamas poskonis. Prieskonių kiekiais galima reguliuotis skonio
intensyvumą. Bandykite ir vertinkite, iki švenčių dar marios laiko atrasti
Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-20850243608847993512013-11-30T23:26:00.003+02:002013-11-30T23:29:17.487+02:00Avižiniai sausainiai
Kaip man patinka vakarai po darbo, leidžiami virtuvėje su saldumynais ir
mintimis apie smulkmenas artėjančioms šventėms! Čia tik pradžia bandomų ir
ragaujamų idėjų...
Man patiko. Panašu, kad kitiems jie patiko dar labiau!
120 g minkšto
sviesto
50 g kokoso drožlių
120 g rudojo cukraus
1 kiaušinis
4-5 valg. š.
avižinių dribsnių (naudojau „Nordic 1 min.“)
120 g miltų
1 Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-48832918836985895662013-10-28T20:37:00.004+02:002013-10-28T20:53:30.986+02:00Plikyti riestainiai su varškės kremu
Labai jau man
knietėjo juos išbandyti. Taigi - paprasta, tirpsta vienu kąsniu, tik
"piešimą" konditeriniu švirkštu dar būtų galima patobulinti :)
Kreivoki jie pas mane, bet skoniui tai netrukdo.
Tešlai:
125 ml vandens/pieno
50 g sviesto
65 g miltų
2 kiaušiniai
žiupsnelio druskos
Įdarui:
200 g kreminės varškės („President“ ar pan.)
2 v. š. cukraus (pagal skonį)
Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-6084507808210416212013-09-03T22:03:00.001+03:002013-09-03T22:04:20.459+03:00Senbernio makaronai su mamos kotletukais žurnalui DEBESYS
Antras DEBESŲ receptas buvo skirtas SENBERNIAMS. Tikiuosi, šiuolaikiniai turi dar šiek tiek noro pasisukioti virtuvėje? Viskas labai paprasta, bet pusvalandžiui nuo sofos ir kompiuterio atitrūkti tektų :)
2
porcijos:
200
g makaronų
Mamos kotletukų likučių (arba 300 g
jautienos/kiaulienos faršo, batono riekės, poros šaukštų pieno, jei gaminamės patys)
200
mlVilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-19938073335467875262013-09-03T21:50:00.001+03:002013-09-03T21:53:05.231+03:00Pyragas su kiaušiniais ir lašiša žurnalui DEBESYS
Pristatau
savo paskutinių idėjų rezultatus, gamintus
šviežiai rudeniškai pasirodžiusiam žurnalui DEBESYS.
Idėjos buvo labiau teminės nei rudeniškos – Pasaulinei kiaušinių ir Senbernių
dienoms atšvęsti. Pasirodo, būna mūsų kalendoriuose ir jų! ;)
Įdomiausias būna kūrybinis procesas. Idėjos žurnalui kažkokiu būdu
išsirutulioja, o dėl formos, t.y. nuotraukų, vis bręsta azartinė Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-76418306771663072402013-09-01T17:44:00.002+03:002013-09-01T17:45:56.324+03:00Dviejų šaukštų desertas su avietėmis, jogurtu ir trupiniais
Kai draugai beldžiasi į duris ir norisi kažko paprasto, gražaus ir saldaus, sumetame tris sudėtines dalis į stiklinę ir po valandos pokalbių jau kabliuojame šaukšteliu ;)
Maždaug 5-ioms porcijoms:
apie 150 g sausainių (naudojau "Selga")
apie 200 g aviečių ar kt. uogų
didelis indelis jogurto (300-400 g)
2 v.š. želatinos
Sausainius sumalti virtuviniu Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-16795074212654127182013-09-01T17:31:00.004+03:002013-09-15T22:28:28.672+03:00Slyvų galette
Turint gerą galette recepto variantą, įdarus galima keisti pagal sezoninį derlių. Tokį receptą turiu jau senokai. Nusižiūrėjau jį Aušros blog'e, o įdarui šįkart slyvos ir obuoliai.
Tešlai reikės:
125 g šalto sviesto
60 ml šalto vandens
1 a.š. obuolių acto
200 g miltų
1 v.š. cukraus
1/2 a.š. druskos
40 g sviesto
1 v.š. rudojo cukraus
Vandenį sumaišyti su actu, Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-82675227432978196.post-35348315501015186292013-08-15T19:38:00.002+03:002013-08-15T19:39:42.328+03:00Duonelė su morkomis pagal VMG
Nebuvo impulso išbandyti šio recepto, kol neparagavau pačių autorių iškepto rezultato. Buvo nusivylimo, kai panašus variantas gavosi tik iš antro karto. Iki absoliučiai identiško matyt trūksta įminti mįslę apie nepaminėtus recepte ingredientus ;) Nepagailėkite morkų - jos čia daro stebuklus: suteikia drėgmės ir purumo. Aš mažinau cukraus kiekį, kad duonelės būtų panašesnės į duoneles, o ne į Vilmahttp://www.blogger.com/profile/06892310119211172994noreply@blogger.com0