2012-07-05

Vištienos kepsniukai su feta

Labai labai labai gardu, sultinga, net čepsėti norisi ;)

2 vištienos krūtinėlės
60 g sviesto
Šviežių žolelių (naudojau petražoles, krapus, baziliką, čiobrelius)
2-3 VŠ fetos arba fetos tipo sūrio
1 kiaušinio
Džiūvesėlių apvoliojimui
Druska, pipirai

Vištienos krūtinėles padalinti į dvi dalis, kiekvieną dalį įpjauti per vidurį, kad pasidarytų „kišenė“.
Minkštą sviestą sumaišyti su smulkintomis šviežiomis žolelėmis. Krūtinėlės vidų („kišenę“) aptepti sviesto ir žolelių mišiniu, dėti fetos sūrio ir "užsiųti" krūtinėlę mediniais pagaliukais. Suktinukus merkti į pasūdytą ir papirais pagardintą kiaušinio plakinį, tada apvolioti džiūvėsėliuose, dar kartą merkti į kiaušinio plakinį ir vėl į džiūvėsėlius. Apkepti iš abiejų pusių keptuvėje ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti orkaitėje ~40 min. 180° C temperatūroje.
Patiekti galima su folijoje keptomis bulvėmis, paskanintomis kad ir tuo pačiu sviesto-žolelių mišiniu.
Skanaus!

4 komentarai:

  1. kaip skaniai atrodo ir paprastai pagaminama - bus išbandyta ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :) Tikrai nesudėtinga. Oditelė, tu mėsos ekspertė ir mylėtoja, bandyk ;) Tikiu, kad patiks. :)

      Panaikinti
  2. Ir aš su jumis merginos sutinku, kad šis patiekaliukas ne tik skaniai, bet ir nesudėtingai atrodo:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man tiesiog labai patinka feta :) Nors vyrui į "kišenę" įdėjau paprasto fermentinio - jo toks santykis su maistu, t.y. labai paprastas :D

      Panaikinti