2014-06-02

Varškės apkepas pagal VMG (Virtuvės mitų griovėjus)


Ant palangės rikiuojasi šiokia tokia kolekcija VMG knygų ir žurnalų, bet receptus esu bandžiusi vos kelis. Šį visai atsitiktinai nužiūrėjau Delfi puslapyje. Įprastai į varškės apkepus dedamos manų kruopos, prieš tai mirkytos piene ar panašiai, nes ir aš taip iki šiol kepdavau. Iš VMG irgi tapo įprasta tikėtis kažko aukštyn kojom. O aukštyn kojom jie čia "apvertė" manų kruopas - išvirė košę ir sukrėtė į varškės masę. Ne stebuklas, ar ne? Bet skonį šis niuansas stipriai keičia. Man įspūdį padarė. Kolkas favorite receptas, kartotas jau nekart. Rekomenduoju ir jo dar neatradusiems. 

Kvadratinei formai 25x16 cm:

600-700 g varškės (9%)
6-7 kiaušiniai
6 v. š. cukraus
~200-250 ml pieno 
~250 g (4 v. š.) piene virtų manų kruopų
1 mango, obuolys, kriaušė ar kt. vaisius
vanilinio cukraus
1-2 v. š. džiuvėsėlių

Kiaušinius išplakti su cukrumi, sukrėsti varškę, išplakti el. mikseriu. Tuomet sukrėsti dar šiltą manų košę, įdėti vanilinio cukraus ir atsargiai išmaišyti šaukštu ar konditerine šluotele. 
Formą iškloti kepimo popieriumi, dugną pabarstyti džiuvėsėliais ir iškloti pjaustytu mango, obuoliu ar kt. vaisiumi. Užpilti varškės mase. 
Kepti apie 1 val. 180°C temperatūroje.

Recepto idėja: VMG

6 komentarai:

  1. Skamba skaniai ir atrodo dar skaniau :D įtariu reikės išbandyt..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū ačiū, Medėja! Bandyk, tikrai skanu ;)

      Panaikinti
  2. Vilma, super, kad patiko! Linkėjimai nuo visų VMG;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ieva, dėkui! Tikrai patiko. Atradimas! :) Nesu kolkas nė vienu VMG receptu nusivylusi, tik nežinau, kodėl dar tiek mažai išbandžiau :D

      Panaikinti
  3. Jūsų apkepas atrodo super skaniai! Noriu pagirti už kokybiškas bei skoningas nuotraukas. : )
    Kaip tik turiu atliekamos varškės, tai manau, jog kuo puikiausiai ją panaudosiu šiam apkepui šiandien.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, Gertrūda! Širdį glosto komplimentai! ;) o šis apkepo receptas man labiausiai tikęs, kepu dabar tik tokį. Sėkmės ir skanaus! ;)

    AtsakytiPanaikinti