2011-02-25

Sūrio tortas



Populiariausias, mylimiausias ir visų mėgiamiausias. Nežinau už ką. Su visa kondensuoto pieno doze - labai saldus, su puse dozės - mano skoniui ;) Gali būti pyragu, bet gali būti ir tortu- lankstus pagal situaciją. Skanaus!
Pagrindui:
300 g sausainių
150 g sviesto
100 g riešutų

Įdarui:
500 g Mascarpone sūrio
0,5-1 indelis kondensuoto pieno
250-300 g grietinėlės
3,5 v. š. želatinos

Riešutus pakepinti ir susmulkinti. Sausainius sutrinti iki smulkučių trupinukų, sumaišyti su riešutais ir užpilti ištirpintu sviestu. Gautą masę sudėti į kepimo formą, suformuoti pagrindą, dėti į šaldytuvą. 
Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų. Išmaišyti Mascarpone sūrį su pašildytu ir atvėsintu kondensuotu pienu, įmaišyti išplaktą grietinėlę ir supilti ištirpintą želatiną. Paruoštą įdarą supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti sausainių trupiniais arba puošti ištirpintu šokoladu ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 3 val., o geriausia visai nakčiai.

9 komentarai:

  1. Truksta zodziu nupasakot,koks tai skanumynas...Tiesiog tirpsta burnoje.Aciu,Tau,Vilmut uz toki geri.Suvalgiau jo puse iskarto :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Į sveikatą, barngioji;) tik tu ragavai ne šitą...o varškės trupininį be vyšnių :))kolkas. Niekad nevėlu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ups...bet neabejoju,kad ir šis nerealiai skanus.Jį išbandysim vėliau.Dabar bandom varškės trupininį su vyšniom ;-* Laukiu nesulaukiu trečiadienio ne dėl šventės,bet dėl tavo pyrago :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na kaip ir zadejau,isbandziau tavaji surio pyraga...Irgi skanus,tik jo uztenka labai nedidelio gabalelio,nes apsala sirdis :) Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai gražiai atrodo. Neabejoju, kad skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dėkui, Indre. Visad galima pabandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nevisad - kartais laikas neleidžia ;) arba valgytojų trūkumas :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. kokiame kiekyje reikia istirpinti zelatina? vandens turis turbut svarbus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš tirpinu maždaug 100/120 ml vandens. Iš pradžių želatiną suberiu į stiklinę, užpilu vandens, palieku brinkti maždaug pusvalandžiui. Tada statau į puodą su vandeniu. Kai vanduo pradeda virti, želatiną stiklinėje maišau nuolat, kol ištirpsta iki vientiso skysčio. Atvėsinu iki kūno temperatūros, o tada jau galima pilti į sūrio masę. Tikiuosi, aprašiau pakankamai vaizdžiai? ;) Sėkmės!

      Panaikinti