Neįprastas variantas su aguonomis ir manų kruopomis, bet tikrai vertas dėmesio. Man kažkodėl primena Velykas...
Tešlai
130 g sviesto
100 g cukraus
2 kiaušiniai
300 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
100 g cukraus
2 kiaušiniai
300 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
Aguonų masei
800 ml pieno
100 g manų kruopų
800 ml pieno
100 g manų kruopų
2 kiaušiniai
150-200 g aguonų
130 g cukraus
50 g sviesto
Varškės masei
150-200 g aguonų
130 g cukraus
50 g sviesto
Varškės masei
360 g varškės
2 kiaušiniai
100 g cukraus
2 kiaušiniai
100 g cukraus
Tešlai skirtus produktus suminkyti ir 0,5 val. padėti į šaldytuvą.
Aguonų masei skirtus produktus (išskyrus kiaušinius ir sviestą) sudėti į puodą ir maišant užvirinti. Šiek tiek atvėsinti, tada sudėti sviestą ir kiaušinius, išmaišyti.
Varškės masei skirtą varškę pertrinti iki vientisos masės su tryniais ir cukrumi. Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo ir įmaišyti į varškę. Tešla iškloti kepimo formos dugną ir šonus. Supilti aguonų masę. Ant jos supilti paruoštą varškės masę. Kepti įkaitintoje iki 170º C orkaitėje 50-70 min. Iškepus gerai atvėsinti ir palaikyti šaldytuve.
Recepto šaltinis: Saulėta virtuvė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą