Labai obuolinis, labai drėgnas, net ir pastovėjęs. Tik viršų barsčiau trupiniais (sviestas/margarinas+cukrus+miltai), nes originaliame recepte naudota ta pati tešla, su kuria man nepavyko "susikalbėti"- išpjautos juostelės trupėjo ir negražiai "žiūrėjosi".
Pagrindui:
2 kiaušinių tryniai
100 g cukraus
250 g miltų
100 g šalto sviesto
100 g cukraus
250 g miltų
100 g šalto sviesto
Įdarui:
1 kg rūgščių obuolių100 g cukraus
50-100 g razinų
50 g džiūvėsėlių
šaukštelio cinamono
sviesto formai ištepti
Įkaitinti orkaitę iki 180º C. Kepimo formą ištepti sviestu. Tešla iškloti formos dugną ir sieneles. Dėti į orkaitę maždaug 15 min., kol dailiai pagels.
Kol kepa pagrindas, obuolius sutarkuoti, įmaišyti cukrų, razinas, cinamoną ir džiūvėsėlius. Ištraukti pyrago pagrindą iš orkaitės, ant jo sudėti įdarą ir dar maždaug pusvalandį kepti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą