2011-09-14

Obuolinis pyragas



Labai obuolinis, labai drėgnas, net ir pastovėjęs. Tik viršų barsčiau trupiniais (sviestas/margarinas+cukrus+miltai), nes originaliame recepte naudota ta pati tešla, su kuria man nepavyko "susikalbėti"- išpjautos juostelės trupėjo ir negražiai "žiūrėjosi".

Pagrindui:
2 kiaušinių tryniai
100 g cukraus
250 g miltų
100 g šalto sviesto

Įdarui:
1 kg rūgščių obuolių
100 g cukraus
50-100 g razinų
50 g džiūvėsėlių
šaukštelio cinamono

sviesto formai ištepti

Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Į didesnį dubenį supilti miltus, burokine tarka įtarkuoti sviestą ir minkyti. Supilti trynių ir cukraus plakinį. Minkyti, kol viskas gražiai sukibs į vieną tešlos gabalą. Vynioti į maistinę plėvelę ir dėti bent pusvalandžiui į šaldytuvą.
Įkaitinti orkaitę iki 180º C. Kepimo formą ištepti sviestu. Tešla iškloti formos dugną ir sieneles. Dėti į orkaitę maždaug 15 min., kol dailiai pagels.
Kol kepa pagrindas, obuolius sutarkuoti, įmaišyti cukrų, razinas, cinamoną ir džiūvėsėlius. Ištraukti pyrago pagrindą iš orkaitės, ant jo sudėti įdarą ir dar maždaug pusvalandį kepti.

Recepto šaltinis: Delfi

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą