2011-09-26

Varškės apkepas



Labai purus, paprastas ir lengvai iškylantis. Primena vaikystę. Idealus varškės produktas tokiems kaip aš, nemėgstantiems grynos varškės ;)
500 g varškės (9%) 

4 kiaušiniai,
3-4 v. š. cukraus,
manų kruopų 3 v. š.
pieno 200 ml
tirpinto sviesto 50 g
džiuvėsėlių formos dugnui

Manų kruopas užpilti pienu ir palaikyti apie 30 min., kad pabrinktų. Kiaušinių trynius gerai išsukti su cukrumi, sudėti varškę, manų kruopas, sviestą ir viską gerai išplakti. Galiausiai sudėti išplaktus baltymus ir lengvai išmaišyti. Pilti į kepimo indą, išteptą sviestu ir gausiai pabarstytą džiuvėsėliais. Kepti apie 1 val. 150-160 º C temperatūroje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą