Klasikinis vokiškas Kalėdinių sausainių receptas. Užstrigęs dar nuo tų laikų, kai teko pagyventi Vokietijoje,- saldus Kalėdinis jausmas atsidaryti skardinę dėžutę ir išsitraukti stebuklingą naminį šedevrą...Su šventine nuotaika ir smagaus ragavimo! ;)
Reikės:
400 g maltų migdolų
3 AŠ cinamono
3 kiaušinių baltymų
1 žiupsn. druskos
200 g cukraus pudros
vanilinio cukraus
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Migdolų masę sumaišyti su cinamonu. Suplakti 3 kiaušinių baltymus su druska, vis įdedant cukraus pudros ir vanilinio cukraus. 1/3 dalį masės atsidėti į šalį, o į likusią - įmaišyti migdolų masę.
Drėgną, lengvai kimbančią tešlą
iškočioti tarp maistinės plėvelės maždaug 1 cm storio. Viršutinį plėvelės
sluoksnį nuimti, o iš tešlos išspausti žvaigždutes (žvaigždutės formą apvolioti
cukraus pudroje, kad tešla geriau nuo jos atšoktų). Sausainius peilio pagalba
nuimti nuo apatinės plėvelės ir dėti į skardą.
Orkaitę įkaitinti iki 140-150°C. Likusiu išplaktų baltymų kiekiu
aptepti sausainius (galima aptepti ir baigiant kepti, kad nuo karščio
nepagelstų). Sausainius kepti apie 15 min., po to atvėsinti skardoje.
Receptas: čia
Tikros gražuolės :) o aš vis neatrandu laiko Kalėdiniams sausainiams iškepti... liūdna
AtsakytiPanaikintiVaiva, turėsiu prisipažint, kad jos keptos prieš gerus keletą mėnesiukų, tik afišavimui tada tematika buvo netinkama :D Na, bet užtai dabar - pats tas metas ;) O Kalėdinius virtuvės reikalus aš irgi tik pradėsiu, tas procesas įpusėjęs tiek, kiek reikėjo paplušėt dėl "Kalėdų senelio slapuko" :) Tik bijau, kad po laukiančio Kalėdinio kepimo maratono nebesinorės net ragauti :D
PanaikintiLinkiu Tau atrast laiko ir neperspaust savęs, kad nedingtų malonumas! ;) Lauksim naujų tortų ;)
Turiu ir aš mėgiamų žvaigždučių receptą, o Tavo cinamoninės - taip ir įsivaizduoju svaiginantį aromatą... :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Dalia ;) Juokingiausia, kai prisimenu, kad vienas mažasis ragautojas visai skaniai jas krimto, tik nuo visų glajų nukrapštė! :D Man irgi norėtųsi tąsesnio glajaus, nes buvo lyg ir perkepęs, todėl ir galvoju, kad reiktų užtept į kepimo pabaigą arba tiesiog kepti trumpiau...O koks Taviškis gaunasi?
PanaikintiManiškis glajus tepamas ant ataušusių žvaigždučių, taigi labiau tradicinis, tik su šlakeliu romo ;) O Tavo aprašytas būdas įdomus, nemėgintas...
PanaikintiTada aš bandysiu Tavąjį - tepsiu ant ataušusių, kad nekiltų paskui noras nukrapštyti ;) Man asmeniškai pakepęs jis ne labai...
PanaikintiReceptas skamba labai skaniai!
AtsakytiPanaikintiAciu, Medeja..ir sausainiai visai nieko ;)
PanaikintiKalėdinės sausainių kepimo nuotaikos manęs dar nepasiekė, nors jau būtų pats laikas. Tiesa, vakar viriau visai ne Kalėdišką moliūgų džemą, ir namai pakvipo Kalėdomis :)
AtsakytiPanaikintiO Tavieji suasainiai labai gardžiai atodo! O migdolai kaip visoje skonių gamoje sudalyvauja?
Vilma, aplankys ir Tave - noresi turbut to ar ne :D
AtsakytiPanaikintiMano viena drauge kepdavo pyraga pagal Beatos recepta vien is maltu riesutu & su vysniom. Man tada buvo ir smalsu, ir keista, kas ten per pyragas ir kaip jis ta forma islaiko. Bet...pyragas tikrai vertas demesio, o kad ten vien riesutai, nelabai ir suprasi ;)
Situose sausainiuose, sakyciau, riesutai jauciasi intensyviai, o, kai pastovi, jie dar labiau padziuna. Kas megsta riesutus - patiks ;) As asmeniskai megstu minkstus kepinius - minkstus sausainius, dregnus tortus, minkstucius pyragus...Bet mano skonis, kaip daznai rodo praktika, skiriasi nuo ragaujanciu skonio :D
Siaip receptas - l. paprastas, gali isbandyti ;)Riesutu "miltu" pilna "Assorti" ;)