Dar viena puikių indiškų skonių lėkštė!
Vienai didelei keptuvei:
3 galvos česnako ir 10
cm imbiero šaknies = česnako-imbiero pasta
3-4 vnt. didesnių
pomidorų
1 raudona ir 1 žalia
paprika
200 g šparaginių žirnių
1 baklažanas
2 didelės
morkos
pusė kalafijoro
1-3 žali/raudoni
čili pipirai
1 svogūnas
Druskos
1 VŠ balto vyno
acto
1 VŠ kumino sėklų
1 VŠ malto čili
pipiro
1 VŠ Garam Masala
1 VŠ ciberžolės
Česnakus (2 galv.) ir imbierą sutrinti į
košę el. trintuvu.
Pomidorus supjaustyti ketvirčiais ir taip
pat sutrinti į košę.
Paprikas, žirnius, baklažanus supjaustyti nykščio
dydžio skiltelėmis.
Morkas – stambiais kubeliais.
Kalafijorus - stambiais gabalais.
Žalią/raudoną čili – smulkiai.
Svogūną - labai stambiai.
Kuminą pakepinti aliejuje su smulkiai
pjaustyta česnako galvute, sudėti likusius prieskonius ir dar pakepinti. Tada supilti
sutrintų pomidorų masę, įpilti truputį vandens ant dugno (neturi apsemti), sudėti
kietąsias daržoves (žirnius, morkas, kalafijorą) ir patroškinti uždengus 10-15
min. Galiausiai sudėti likusias minkštas daržoves- baklažanus,
paprikas, svogūną. Vėl patroškinti apie 10 min. uždengus.
Pabaigoje įdėti druskos 1-2 VŠ (pagal
skonį) ir 1 VŠ balto vyno acto, apibarstyti šviežia kalendra ir imbiero
juostelėmis. Daržovės turėtų išlikti traškios.
Labas! Ar bandei si recepta namie po kursu? As kita vakara gaminau, kiek modifikuota, tokio skonio nepavyko isgauti :) Gal kad nesudeginau cesnaku ir issigandau cili... ;) Linkejimai!
AtsakytiPanaikintiLabas ir tau! Smagugirdėt savo blog'e :) Bandžiau. Susikviečiau krūvą draugų, prijaučiančių indiškiems skoniams ir...abu gavosi šiek tiek kitokie nei pas šefą- ir ten, ir ten per daug padažo & per mažai aštrumo :D Teko smulkinti čiliukus nuo palangės :) Artimiausiu metu bandysiu reabilituotis.
PanaikintiP.S. norėjau išbandyti ir konkurentų kursus, bet, pasirodo, pas juos per gruodį tik 2, o ir tie pilni!
Linkėjimai ir tau! ;)
O kaip samosos? Ar tešlos minkymas atbaido? :) Aš jau dukart kepiau, pavyko :)
PanaikintiSamosos dar savo šlovės minutės nesulaukė :)Peržiūrėjau keletą "vaizdelių" youtube - niekur tokios akmeninės, kaip man šefas užminkė, nemačiau :D Taviškė buvo liux, matyt atėjei pasiruošęs ;) Aš kaupiuosi dar, lauksiu valgytojų :D O dabar prieš šventes pirmenybė- saldumynams ;) O tu šaunuolis, kad toks greitas :D Išbandysi kažką naujo, pasidalink viešai rezultatais ;)
PanaikintiVilma, kviečiu pažaisti. Užsuk pas mane sužinoti žaidimo taisyklių http://www.laselismedaus.blogspot.com/2012/11/vienuolika.html
AtsakytiPanaikinti