2012-11-28

VEG JALFREZI arba DARŽOVIŲ JALFREZI

Dar viena puikių indiškų skonių lėkštė!
 
Vienai didelei keptuvei:
 
3 galvos česnako ir 10 cm imbiero šaknies = česnako-imbiero pasta
3-4 vnt. didesnių pomidorų
1 raudona ir 1 žalia paprika
200 g šparaginių žirnių
1 baklažanas
2 didelės morkos
pusė kalafijoro
1-3 žali/raudoni čili pipirai
1 svogūnas
Druskos
1 VŠ balto vyno acto
1 VŠ kumino sėklų
1 VŠ malto čili pipiro
1 VŠ Garam Masala
1 VŠ ciberžolės 

 
Česnakus (2 galv.) ir imbierą sutrinti į košę el. trintuvu.
Pomidorus supjaustyti ketvirčiais ir taip pat sutrinti į košę.
Paprikas, žirnius, baklažanus supjaustyti nykščio dydžio skiltelėmis.
Morkas – stambiais kubeliais.
Kalafijorus - stambiais gabalais.
Žalią/raudoną čili – smulkiai.
Svogūną - labai stambiai.
Kuminą pakepinti aliejuje su smulkiai pjaustyta česnako galvute, sudėti likusius prieskonius ir dar pakepinti. Tada supilti sutrintų pomidorų masę, įpilti truputį vandens ant dugno (neturi apsemti), sudėti kietąsias daržoves (žirnius, morkas, kalafijorą) ir patroškinti uždengus 10-15 min. Galiausiai sudėti likusias minkštas daržoves- baklažanus, paprikas, svogūną. Vėl patroškinti apie 10 min. uždengus.
Pabaigoje įdėti druskos 1-2 VŠ (pagal skonį) ir 1 VŠ balto vyno acto, apibarstyti šviežia kalendra ir imbiero juostelėmis. Daržovės turėtų išlikti traškios.


5 komentarai:

  1. Labas! Ar bandei si recepta namie po kursu? As kita vakara gaminau, kiek modifikuota, tokio skonio nepavyko isgauti :) Gal kad nesudeginau cesnaku ir issigandau cili... ;) Linkejimai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas ir tau! Smagugirdėt savo blog'e :) Bandžiau. Susikviečiau krūvą draugų, prijaučiančių indiškiems skoniams ir...abu gavosi šiek tiek kitokie nei pas šefą- ir ten, ir ten per daug padažo & per mažai aštrumo :D Teko smulkinti čiliukus nuo palangės :) Artimiausiu metu bandysiu reabilituotis.
      P.S. norėjau išbandyti ir konkurentų kursus, bet, pasirodo, pas juos per gruodį tik 2, o ir tie pilni!
      Linkėjimai ir tau! ;)

      Panaikinti
    2. O kaip samosos? Ar tešlos minkymas atbaido? :) Aš jau dukart kepiau, pavyko :)

      Panaikinti
    3. Samosos dar savo šlovės minutės nesulaukė :)Peržiūrėjau keletą "vaizdelių" youtube - niekur tokios akmeninės, kaip man šefas užminkė, nemačiau :D Taviškė buvo liux, matyt atėjei pasiruošęs ;) Aš kaupiuosi dar, lauksiu valgytojų :D O dabar prieš šventes pirmenybė- saldumynams ;) O tu šaunuolis, kad toks greitas :D Išbandysi kažką naujo, pasidalink viešai rezultatais ;)

      Panaikinti
  2. Vilma, kviečiu pažaisti. Užsuk pas mane sužinoti žaidimo taisyklių http://www.laselismedaus.blogspot.com/2012/11/vienuolika.html

    AtsakytiPanaikinti