Pradėjau simpatizuoti tam, kas
valgoma su kariu, čili, kokoso pienu- viskas, kas svetima mūsų prigimčiai ir
klimatui, pietietiška ir neragauta, kartais ir visai karščio neapdorota (čia
jau turiu mintyse raw maisto madą). Bet man smalsu. O pasmalsavus atsiranda dar
didesnis smalsumas tokiai vituvei. Taigi tokio maisto meilė vieną vakarą mane nuvedė į kulinarinius
kursus. Galimybė ragauti ir nusižiūrėti profesionalo gamybos procesą –
didžiausia to vakaro motyvacija. Procesas - užrašytas, išbandytas ir
išragautas. Dalinuosi juo su tais, kuriems šis maistas kelia panašius pojūčius.
Skanaus!
8-10 žmonių
2-3 vištienos
krūtinėlės
4 svogūnai
Imbiero – česnako
pastos (2 galvos česnako ir 10
cm imbiero)
1-2 čili pipirai
1 VŠ malto
raudono čili pipiro miltelių
1 VŠ maltos ciberžolės
1 VŠ maltos
kalendros
3-4 didesni pomidorai
1 VŠ Garam Masala prieskonių
500 g grietinėlės
(35 %)
Basmati ryžių
Alyvuogių
aliejaus kepimui
Vištienos filė supjaustyti stambiais gabalais.
Aliejuje pakepinti svogūnus, imbiero-česnako pastą, čili, Garam Masala, ciberžolę, sudėti su trintuvu sutrintus
pomidorus, druską. Tada sudėti vištieną (apkeptą arba žalią), supilti
grietinėlę, uždengti ir patroškinti 20-30 min., kol mėsa išsitroškins, o padažas sutirštės.
Ryžius išvirti vandenyje su aliejumi ir balto vyno actu.
Kaip pagaminti troškinį ir kitus patiekalus moliniame pečiuje kaimo turizmo sodyboje su maitinimu Dzūkijoje rasite čia: http://kaimoturizmosodyba.eu/maistas/
AtsakytiPanaikinti