2012-11-28

CHICKEN TIKKA MASALA arba VIŠTIENA TIKKA MASALA


Pradėjau simpatizuoti tam, kas valgoma su kariu, čili, kokoso pienu- viskas, kas svetima mūsų prigimčiai ir klimatui, pietietiška ir neragauta, kartais ir visai karščio neapdorota (čia jau turiu mintyse raw maisto madą). Bet man smalsu. O pasmalsavus atsiranda dar didesnis smalsumas tokiai vituvei. Taigi tokio maisto meilė vieną vakarą mane nuvedė į kulinarinius kursus. Galimybė ragauti ir nusižiūrėti profesionalo gamybos procesą – didžiausia to vakaro motyvacija. Procesas - užrašytas, išbandytas ir išragautas. Dalinuosi juo su tais, kuriems šis maistas kelia panašius pojūčius. Skanaus!

8-10 žmonių
 
Reikės: 
2-3 vištienos krūtinėlės
4 svogūnai
Imbiero – česnako pastos (2 galvos česnako ir 10 cm imbiero)
1-2 čili pipirai
1 VŠ malto raudono čili pipiro miltelių
1 VŠ  maltos ciberžolės
1 VŠ maltos kalendros
3-4 didesni pomidorai
1 VŠ  Garam Masala prieskonių
500 g grietinėlės (35 %)
Basmati ryžių
Alyvuogių aliejaus kepimui 

Vištienos filė supjaustyti stambiais gabalais.
Aliejuje pakepinti svogūnus, imbiero-česnako pastą, čili, Garam Masala, ciberžolę, sudėti su trintuvu sutrintus pomidorus, druską. Tada sudėti vištieną (apkeptą arba žalią), supilti grietinėlę, uždengti ir patroškinti 20-30 min., kol mėsa išsitroškins, o padažas sutirštės.
Ryžius išvirti vandenyje su aliejumi ir balto vyno actu.

1 komentaras:

  1. Kaip pagaminti troškinį ir kitus patiekalus moliniame pečiuje kaimo turizmo sodyboje su maitinimu Dzūkijoje rasite čia: http://kaimoturizmosodyba.eu/maistas/

    AtsakytiPanaikinti