Visiems turbūt iki
skausmo žinomas, patikrintas, iš lūpų į lūpas keliaujantis receptas. Pats
paprasčiausias, greičiausias ir neprasčiausias ;) Skanaus!
Naudota
forma: 25 cm x 16 cm
Reikės:
1 nepilna stiklinė (apie 150 g)
kvietinių miltų
1 nepilna stiklinė (apie 150 g) cukraus
1 nepilna stiklinė (apie 150 g) manų kruopų (žr. "P.S.")
50-80 g sviesto
1 kg ar daugiau obuolių
1 nepilna stiklinė (apie 150 g) cukraus
1 nepilna stiklinė (apie 150 g) manų kruopų (žr. "P.S.")
50-80 g sviesto
1 kg ar daugiau obuolių
Miltus, cukrų, manų kruopas gerai
sumaišyti.
Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka. Kepimo
formą iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu. Berti 1 stiklinę
miltų-cukraus-manųmišinio į formą, paskirstyti tolygiai. Tada dėti pusę
tarkuotų obuolių, paskui- vėl mišinio, vėl obuolių ir vėl - mišinio. Pyrago
viršų užkloti plonomis sviesto riekelėmis.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje 40 min.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje 40 min.
P.S. turiu pasidalinti atradimu: vietoj manų naudojau maltus džiuvėsėlius ir man jie tiko 1000 kartų labiau!!!! Tada sluoksnis karamelizuojasi ir pasidaro panašus į biskvitą. Ir sviesto naudoju mažiau - tik 50-80 g, o tiksliau, - iš akies :) Tik apatiniam sausų produktų sluoksnio sudrėkinimui ir ant pyrago viršaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą