2012-06-19

Quiche su kumpiu, brokoliais ir pomidorais

Tiesiog skanus atradimas!

Tešlai:
210 g kvietinių miltų
½ AŠ druskos
120 g šalto sviesto
Ledinio vandens (šaltas vanduo su ledo kubeliais ąsotyje)


Įdarui:
±250 g virto kumpio (naudojau „Panevėžio filė“)
3 kiaušiniai, lengvai paplakti
200 ml riebios grietinėlės (35%) arba crème fraîche

½ -1 AŠ druskos
±250 g vyšninių pomidoriukų
±150 g brokolių
Prieskoninių žolelių („Provanso“, „Itališkos“ ir pan.)
Pipirų

Sumaišyti miltus su druska ir sutarkuotu šaltu sviestu, įpilti truputį vandens, kol susiformuos minkštas tešlos gumulėlis. Jį suvynioti į plastikinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 30-čiai minučių.
Tešlą iškočioti ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus 3 mm storiu. Naudoti 24 cm skersmens formą. Padėti į šaldytuvą bent 20 min.
Orkaitę įkaitinti iki 200 °C. Kubeliais supjaustyti kumpį, nedideliais žiedeliais brokolį, perpus vyšninius pomidorus. Išplaktus kiaušinius sumaišyti su grietinėle, druska, pipirais. Ant tešlos suberti kumpį, brokolius, sudėlioti pomidorus ir viską užpilti kiaušinių mišiniu.
Kepti apie 30 min. arba tol, kol pagels. Galima valgyti ir šiltą, ir šaltą, keletą valandų atvėsintą šaldytuve.
Skanaus!

Receptas: čia

5 komentarai:

  1. Ausra, labai dekui uz ivertinima ir labai atsiprasau, kad netycia istryniau tavo komentara (norejau palikti viena, o gavosi...:)
    Del Quiche: sutinku, originalu pavadinima palikau, o su idaru paimprovizavau :) Ir skoniu, ir isvaizda, ir gamybos proceso paprastumu jis mane maloniai nustebino. Nepretenzingas atradimas! :)
    P.S. o krasteliams naudojau Tupperware plastikini ratuka teslai, tik Google pavyzdzio neradau, bet jis labai panasus i si: http://www.senukai.lt/index.php?&shp=1&cl=details&pgNr=&anid=000050990384

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aciu uz uzrodyma; reikes ir man tokio ratuko paieskoti; nes kolei kas tai pirstais bandau krastelius daryti, todel niekada neatrodo taip tvarkingai, kaip tavo;

      Panaikinti
    2. Man ratuko panaudojimo ideja atejo irgi labai spontaniskai, iki tol jis "miegojo" stalciuj :) Ner uz ka, Ausra! Smagu dalintis idejomis :)

      Panaikinti