2012-08-29

Obuolių pyragas

Kai ateina obuolių sezonas, darosi liūdna. Rugsėjis, ruduo ir vėl vėsu. Neišvengiama. Reikia ieškoti šiltų akimirkų. Šildau obuolių pyragu. Traškus, drėgnas, minkštutis iš naujos kulinarinės knygos.



Reikės:
apie 800 g skiltelėmis supjaustytų obuolių

 
Biskvitui:
2 kiaušinių
150 ml grietinės (30 %)
150 g cukraus
150 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių

Trupiniams:
120 g sviesto
150 g rudojo cukraus
150 g miltų
1 v. š. cinamono

Orkaitę įkaitinti iki 180 C.
Obuolių žieveles nulupti, obuolius supjaustyti skiltelėmis. Visas biskvitui skirtas dalis sumaišyti iki vientisos masės. Kitame dubenyje pasiruošti trupinių sluoksnį: iš miltų ir sviesto gabalėlių pirštų galais suformuoti trupinius, tada supilti cukrų ir cinamoną ir darkart viską permaišyti pirštų galiukais.
Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir išteptą riebalais, pilti biskvito tešlą, ant jos dėti obuolių skilteles, o ant viršaus užberti sluoksnį trupinių. Kepti 1 val.
Skanaus!
 
Receptas: knyga “Beatos virtuvė: Kepinių knyga 2012


6 komentarai:

  1. jau kepa... laukiu nesulaukiu :) kvepia skaniai....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi nenuvils, tikrai nenuvils! ;) Kepiau dar krūvą kartų! Ir su slyvomis! Buvo toooobula :)

      Panaikinti
  2. Turėtų būt skanus, nes daug obuolių, o tokie patys skaniausi. Ir kaip naujoji knyga?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jolita, sakyčiau, jis - tobulas ;) Kepiau jau keletą kartų ir vieną iš jų - su slyvomis, tai pirmenybę duočiau slyviniam. Dar tobulesnis!!!! Žodžiu, keletą gerų receptų pas Beatą aptikau :) Šiaip nesu jos didelė gerbėja, knyga buvo dovanų, bet kadangi ji vien iš kepinių- man aktualiausia :)

      Panaikinti
  3. Šis atrodo neapsakomai dailiai ir skaniai :) Tikriausiai, neskanių obuolių pyragų nėra ir, svarbiausia, jų variacijoms ribų taip pat nėra :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Aušra! Sutinki turbūt, kad ir variacijų, ir skonių pageidavimų būna įvairių? :) Man svarbiasia, kad būtų drėgnas- tokie topų topas. O šitas būtent toks, nes, kai obuoliai sukepa, gaunasi vientisa šlapia masė per vidurį. Daug kas net nesuprasdavo ką ragauja- pudingą, kremą..?? Žodžiu, visai nelogas obuolinis atradimas iš Beatos archyvų :) O jei dar tiksliau, tai su slyvomis (vietoj obuolių, tik svarbu, kad odelė nebūtų karti)- apsivalgymas :) skanaus ir sėkmės ieškant naujų variacijų! Dabar kp tik palankus metas :)

      Panaikinti