Tortas - žvaigždė. Šokoladinis, nesaldus, ypatingoms progoms negaila ir ilgų valandų virtuvėje :) Aš jam spalvų pridedu su vyšniomis.
Tešlai
100-120 g cukraus
5 tryniai ir 4 kiaušinių baltymai
1,5 v. š. karšto vandens
1,5 v. š. kakavos miltelių
4 v. š. miltų
1,5 v. š. karšto vandens
1,5 v. š. kakavos miltelių
4 v. š. miltų
1,5 v. š. krakmolo
Kremui
200 g šokolado
600 ml grietinėlės (35% riebumo)
Sirupui
3 v. š. vandens
2 v. š. cukraus
1 v. š. likerio
Kremui: grietinėlę kaitinti, kol beveik užvirs, užpilti ant susmulkinto šokolado ir gerai išmaišyti. Atšaldyti keletą valandų šaldytuve. Atšalusią masę išplakti iki standumo.
Biskvitams: baltymus išplakti su puse kiekio cukraus iki standumo, o trynius - su likusiu cukrumi. Tada supilti karštame vandenyje ištirpintą kakavą. Miltus persijoti su krakmolu ir įmaišyti į trynių masę. Po truputį atsargiai įmaišyti baltymus.
Ant kepimo popieriaus nusipiešti apskritimus ir paskleisti 2 - 3 v. š. tešlos. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 5 - 7 minutes. Taip iškepti 8 - 10 torto lakštų. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių.
Sirupui: vandenį užvirinti su cukrumi. Nukelti nuo viryklės, įmaišyti alkoholį.
Kiekvieną lakštą sudrėkinti sirupu, pertepti kremu ir sudėti vieną ant kito. Torto šonus taip pat aptepti kremu. Šaldytuve palaikyti mažiausiai vieną parą.
Recepto šaltinis: Sonatinos receptai
Recepto šaltinis: Sonatinos receptai
Kokio dydžio apskritimus darėte? Dėkui!
AtsakytiPanaikintiJei gerai pamenu, čia kiekis 18 cm.
AtsakytiPanaikinti