2013-02-11

Bananų duona su šokoladu ir kristalizuotu imbieru


Kvietimai į svečius arba pačių svečių apsilankymai – geriausia proga išsitraukti archyvinį sąrašą ir piršto bakstelėjimo principu išsirinkti tą vieną vienintelį receptą, kuriam nuskyla būti išbandytam ir paragautam! Bet toje saldžioje eilėje visada būna keletas „favorite“...
Šįkart rinkausi variantą iš knygos, kurios bėgau pirkti vos tik išgirdusi, kad tokia guli knygynų lentynose – Molly Wizenberg „Gyvenimas, pagamintas namuose“. Labai šilta, paprasta, gyvenimiška ir pilna puikių asmeninių sąsajų su virtuve ir kartu per gyvenimą keliaujančių šeimyninių receptų.
Užsienio kalbomis tokių knygų visa įvairovė, o lietuviškų variantų, atrodo, dar tik pradeda gausėti, nes iki šiol susidūriau tik su D. Lebovitz „Saldus gyvenimas Paryžiuje“ ir A. Bourdain „Virtuvė slaptai: kulinarijos nusikaltėlio nuotykiai“.
Taigi, šiandien pirmas receptas iš kulinarinio tinklaraščio Orangette autorės knygos „Gyvenimas, pagamintas namuose“ - dar viena bananų duonos variacija.

85 g sviesto
450 g miltų
175 g cukraus
1,5 AŠ kepimo miltelių
½ AŠ druskos
175 g šokolado drožlių
75 g sukapoto kristalizuoto imbiero (naudojau savos gamybos imbiero cukatas)
2 dideli kiaušiniai
375 g trintų bananų (~3 vnt.)
60 ml natūralaus jogurto

Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Kepimo formą ištepti sviestu arba iškloti kepimo popieriumi.
Sviestą ištirpinti ir leisti pravėsti. Į dubenį suberti cukrų, druską, pridėti šokolado drožlių, susmulkinto imbiero. Išmaišyti.
Kiaušinius lengvai išplakti. Į plakinį sudėti trintus bananus, jogurtą, ištirpintą sviestą. Išmaišyti. Supilti bananų masę į sausus produktus, įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir švelniai permaišyti gumine mentele.
Kepti, kol įgaus auksinio rudumo atspalvį, apie 60 min.

Skanaus!

3 komentarai:

  1. Man atrodo siam savaitgaliui liks 3 bananai.. :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tavo blogas buvo pažymėtas žaidime "11". Jei dar nesudalyvavai, nori, tai kviečiu :)
    http://belgija.blogspot.be/2013/02/tinklarastininku-zaidimas-atrakcija-11.html

    AtsakytiPanaikinti