Kartais tortai gaminami be
rimtos priežasties arba...tos priežasties belaukiant ir repetuojant. Šis
atvejis būtent toks. Nežinau, kaip tokį sodrų gabalėlį įvertintų vaikai (aišku,
be alkoholio), bet gal galima surizikuoti?
Kepimo forma ø 18 cm
Biskvitui:
180 g kambario
temperatūros sviesto
310 g cukraus
3 kiaušiniai
280 g miltų
55 g kakavos
2 AŠ kepimo miltelių
1/3 AŠ druskos
245 ml pieno
3 VŠ tirpios kavos ištirpinti 2 VŠ
karšto vandens
Vanilės ekstrakto/
esencijos
Kremui:
350 - 400 g Mascarpone sūrio
1 ind. Rududu
50 ml brendžio/ likerio
Sirupui:
300 - 400 ml stiprios kavos (perkošti, jei užpilama)
150 g cukraus
50 ml brendžio/ likerio
1-2 apelsinų nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys (nebūtina)
Biskvitas: kambario temperatūros
sviestąištrinti su cukrumi. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, druską, kepimo
miltelius, kakavą ir persijoti 3 kartus. Į sviesto-cukraus masę po
vieną įmaišyti kiaušinius. Galima viską darkart gerai išsukti mikseriu. Tada po
truputį įsijoti miltų masę, pakaitomis supilant pieną bei tirpią kavą. Tešlą
padalinti į 2 lygias dalis ir supilti į formą, kurios dugnas išklotas kepimo
popieriumi. Kepti kiekvieną dalį atskirai 160 °C temperatūroje apie 50 min.
Iškepus, leisti visiškai atvėsti. Tada kiekvienąbiskvito dalį padalinti peiliu
perpus- iš viso gaunasi 4 sluoksniai.
Kremas: visus kremui skirtus
produktus išsukti kartu.
Sirupas: visus sirupui skirtus
produktus užvirinti ir pavirti, kol šiek tiek sutirštės.
Kiekvieną biskvito
lakštą sudrėkinti sirupu, užtepti 1/3 kremo, o ant viršaus dėti kitą lakštą.
Taip kartoti iki pabaigos, viršų aptepant kremu ir puošiant savo nuožiūra (mano
puošyba šiandien labai skubota ir paprasta).
Šaltinis: čia
Tokį kremą tai tikriausiai galėčiau valgyt vieną :D
AtsakytiPanaikintiNeabejoju! :) Tikras skanumas ;)
PanaikintiVis galvoju šį išsikept bet taip ir neprisiruošiu.. Atrodo skaniai!!:))
AtsakytiPanaikintiRita, negalvok, kepk! Tikrai skanus tortas, tik nepatingėk gerai sudrėkinti ir nepagailėk kremo ;)
Panaikinti