Greičiau pagaminamas įprasto rudojo tinginio pusbrolis :) Neatspėjama receptūra ir tikrai neprastesnis variantas.
700 g sausainių
0,5 stiklinės cukraus0,5 L grietinės (30%)
Sulaužyti sausainius. Grietinę sumaišyti su cukrumi ir visą šią masę sumaišyti su sulaužytais sausainiais, dėti į formą ir laikyti šaldytuve per naktį.
Chm, įdomu... o tai kaip jis sustingsta?
AtsakytiPanaikintiViskas labai paprasta - visą gerą darbą atlieka šaldytuvas :)
AtsakytiPanaikintiO išėmus iš šaldytuvo palaiko savo formą ilgai? :D
AtsakytiPanaikintiIšėmus iš šaldytuvo ir iš pyrago formos, forma nė kiek nesikeičia, net ir šilumoje. Naudoju Tupperware formą, manęs ji niekad nepavedė, o tokiems pyragams ji tinka idealiai. Bet manau, kad būtų galima bandyti dėti ir į bet kokią kitą plastikinę. Svarbu gerai ją ištepti aliejumi ir pyrago masę gerai suspausti dedant ;)
AtsakytiPanaikintiNa tai mėginsim!!
AtsakytiPanaikintiTai kaip suprantu-grietine turi buti ne maziau 35%?
AtsakytiPanaikintiNa, man su tokia puikiai sulimpa, o su skystesne nesu ne bandziusi.
Panaikintio toks klausimas iskilo - 0.5 grietines cia but grazmu, stiklines? :)
AtsakytiPanaikintiBūtų 500 g arba 0,5 L grietinės. Dėkui už pastabą! ;) Tiek laiko, o niekam neužkliuvo :)
Panaikinti