Labai šokoladiniai, labai traškūs ir trapūs. Idealūs Kalėdoms.
200 g sviesto
1 kiaušinis
1 kiaušinio baltymas
1 kiaušinio baltymas
100 g juodojo šokolado 60-70 %
2,5 stiklinės miltų (apie 370-400 g)
1 stiklinė baltojo cukraus (200 g)
0.5 stiklinės rudojo cukraus (100 g)
0.5 stiklinės rudojo cukraus (100 g)
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. druskos
1 a. š. druskos
Į išlydytą sviestą sudėti juodąjį šokoladą ir ištirpinti. Į atvėsusią masę sudėti abiejų rūšių cukrų, druską, išmaišyti. Į šokolado masę įdėti 1 kiaušinį ir 1 kiaušinio baltymą, vėl išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į sviesto/šokolado plakinį. Paruoštai masei leisti pastovėti 5-10 min., kad sutvirtėtų. Sausainius dėlioti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą 10 cm atstumu ir kepti 10-15 min. 185 C temperatūroje. Kątik išimti iš orkaitės sausainiai būna labai minkšti ir trapūs, todėl reikia jiems leisti atvėsti, kad sustandėtų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą