2011-01-24

Kibinai



Itin paprasta. Ir dar smagu žinoti, ką dedi į burną :)
  
450 g miltų
200 g margarino
150 g grietinės
4 kiaušiniai (1 iš jų aptepimui)
0,5 kg kiaulienos, jautienos ar kt. maltos mėsos
1 svogūnas
Druskos ir pipirų pagal skonį
 
Margariną išlydyti, atvėsinti. Supilti grietinę bei išplaktus kiaušinius, dėti miltus. Viską gerai išminkyti ir palaikyti šaldytuve 2 val. arba  trumpesnį laiką šaldymo kameroje. Pasiruošti faršą su druska, pipirais ir smulkiai pjaustytu svogūnu, į masę įpilti 2-3 v. š. vandens arba sultinio. Išmaišyti.
Iš tešlos formuoti paplotėlius, į kurių vidurį dėti maždaug šaukštą įdaro. Perlenkti pusiau, suspausti ir kraštus užsukti pynute. Sudėti į kepimo skardą, aptepti kiaušiniu ir kepti maždaug 170 º C temperatūros orkaitėje, kol pagels.
 
Recepto idėja: Mamos receptai

2 komentarai:

  1. Vilma, koks kiekis kibinų išeina iš šių produktų kiekio? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Išeina 10 didesnių arba 15 mažesnių vnt.

    AtsakytiPanaikinti