2013-03-24

Drėgnas šokoladinis-burokėlių pyragas


TOBULAS! Labai drėgnas ir šokoladinis! Tikras atradimas. 100 kartų geriau už brownius. Ir tiek epitetų absoliučiai užtenka!

240 g virtų, smulkia burokine tarka tarkuotų burokėlių (naudojau pirktinius vakume)
200 g šokolado (50-70%)
60 ml espresso kavos
200 g sviesto, supjaustyto gabalėliais
135 g miltų
3 VŠ kakavos miltelių
1 ¼ AŠ kepimo miltelių
5 dideli (M) kiaušiniai
Žiupsnis druskos
250-300 g cukraus

Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
Šokoladą išlydyti dubenėlyje virš vandens garų vonelės. Supilti kavą, išmaišyti, sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą ir vėl viską išmaišyti iki vientisos masės. Atskirame dubenyje sumaišyti išsijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Išplaktus kiaušinių trynius įmaišyti į šokolado masę. Sudėti burokėlius ir vėl viską gerai išmaišyti. Atskirai išplakti kiaušinių baltymus, palaipsniui suberiant cukrų. Gautą masę atsargiai įmaišyti į šokolado mišinį. Po truputį įmaišyti sausų produktų mišinį.
Prieš kepant, orkaitės karštį sumažinti iki 160°C temperatūros. Pyragą kepti 40 min. 24 cm skersmens apvalioje formoje. Iškepusį gerai ataušinti.

Receptas: David Lebovitz

2 komentarai:

  1. Kai toks įvertinimas - būtų apsileidimas neįsitraukti į "must try" sąrašą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nedelsk, Vilma ;) tikrai nenusivilsi ;)

    AtsakytiPanaikinti