2013-07-07

Brownie su Oreo sausainiais


Jau paskutinė šoku į traukinį ir kepu brownie su "Oreo" sausainiais. Pusė internetinių kepėjų ir valgytojų jis jau sugundė ir pastatė į alsptančiųjų eiles. Tikrinu šį faktą. Su svečiais!
O, beje, iš kur tos legendos apie Oreo sausainius? Prisipirkau jų kelias dėžutes būtent šiam pyragui ir visiems kitiems besikartojanties kartams, nes maximose, ikiukuose jų užsigeidęs nerasi. Tiesiog nuskilo, kad "Assorti" kaip tik šiuo metu jais nukrovusi visą lentyną!
Prisipažinsiu, sausainiai pyrage man daug skanesni nei tiesiai iš pakelio, bet čia jau asmeninio skonio subtilybės. Pyragas buvo suvalgytas iki paskutinio trupinio. Tai gal tikrai jis legendinis?

Kepimo forma 25 x 18 cm

Pakelio "Oreo" sausainių (16 vnt.)
115 g sviesto
100 g cukraus
250 g kreminės varškės (naudojau "President")
100 g cukraus pudros
1 a.š. vanilinio cukraus / vanilės esencijos
120 g miltų
45 g kakavos miltelių
1/3 a.š. druskos
2 kiaušiniai

Kreminę varškę išsukti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi/ vanilės esencija ir padėti į šaldytuvą, kol bus ruošiama visa kita.
Sviestą ir cukrų sudėti į puodą, statyti ant ugnies, kaitinti, kol sviestas išsilydys. Išplakti kiaušinius. Pravėsusią sviesto-cukraus masę po truputį įplakti į kiaušinių masę, įsijoti miltus, sumaišytus su kakavos milteliais ir druska. Į tešlą suberti į 4-6 dalis sulaužytus sausainius (12 vnt.) ir darkart viską gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ant dugno sukrėsti pusę tešlos. Išlyginti. Ant jos supilti varškės masę, o ant varškės masės - likusią kakavinę tešlą. Išlyginti, galima šiek tiek sumaišyti mediniu pagaliuku. Ant viršaus išdėlioti likusius sausianius. Kepti 30 min. iki 180 įkaitintoje orkaitėje.
Siūloma valgyti kambario temperatūros arba atvėsintą šaldytuve.

Skanaus!

Receptas: Aguonėlė

6 komentarai:

  1. Kai aš nusipirkau Oreo sausainių šiam pyragui ir paragavau, taip pat nesupratau, ir ko gi visi kraustosi iš proto dėl jų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma, vadinasi, šiuo atžvilgiu puikiai sutartume, nes egzistuoja žymiai skanesnių sausainių :D Bet pyragui jie tik pliusas, bent tokia jų nauda :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vilma, kodėl šito pyrago viršus baltas? Čia taip stipriai pamaišei varškę su kakavine tešla ar koks glaistas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, Sonata, sumaišiau varškę su viršutiniu kakaviniu sluoksniu. Tas vaizdas kiekv.kartą gaunasi kitoks ;)

      Panaikinti
    2. Išbandėm, skanu, daug komplimentų gavom :) Tik dėjau kokius 60 proc.cukraus, nes jau labai saldžiai receptas skambėjo. Kaip pasiryžti Napoleonui?????

      Panaikinti
  4. Sonata, labai faina, kad išbandėt, patiko ir liaupsių dar dovanų gavot! :) aš irgi mėgstu receptuose cukraus kiekį pamažinti, bet šis nepasitodė man siaubingai saldus. Kiekvienas turim atrast savo viduriuką. O Napoleonui ryžkitės!!! Jis toks skanus, tik darbo daugoka lakštus kepant. Ir cukraus nemažinkite, jis labai mažai saldus ;)

    AtsakytiPanaikinti