Per slyvų sezoną būtina išsikepti slyvų pyragą! Vakar užmaišiau didžiausią "skardą"...sau vienai! Maniau, didžiąją dalį nunešiu kolegoms - tegul čepsi iš susižavėjimo :) Bet taip įnykau, kad liko iš jo tik mažoji dalis blog'o įrašui :)
23x30 cm formai sunaudojau:
Tešlai:
150 ml grietinės
150 g cukraus
150 g miltų
2 kiaušiniai
1 a. š. kepimo miltelių
Trupiniams:
150 g cukraus
150 g miltų
150 g sviesto
1 a. š. cinamono
Įdarui:
700-800 g (su kauliukais) mėlynų slyvų
4-5 obuolių
3-6 v. š. cukraus (pagal skonį)
Orkaitę įkaitinti iki 180 C.
Slyvas perpjauti perpus, išimti kauliukus. Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis. Viską apipilti cukrumi ir palikti stovėti, kol gaminama tešla ir trupiniai.
Tešlai skirtus produktus gerai išmaišyti, kol masė pasidarys vientisa. Iš trupiniams skirtų produktų pasiruošti trupinius.
Į kepimo popieriumi išklotą formą supilti biskvito tešlą. Ant jos sukrėsti slyvų-obuolių masę. Tolygiai paskirstyti. Ant viršaus užberti trupinius.
Kepti apie valandą, kol įdaras po truputį pradės veržtis pro trupinius.
Lengviausiai pjaustosi gerai ataušintas.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą