2013-09-01

Slyvų galette


Turint gerą galette recepto variantą, įdarus galima keisti pagal sezoninį derlių. Tokį receptą turiu jau senokai. Nusižiūrėjau jį Aušros blog'e, o įdarui šįkart slyvos ir obuoliai.
 
Tešlai reikės:
125 g šalto sviesto
60 ml šalto vandens
1 a.š. obuolių acto
200 g miltų
1 v.š. cukraus
1/2 a.š. druskos
40 g sviesto
1 v.š. rudojo cukraus
 
Vandenį sumaišyti su actu, miltus - su druska ir cukrumi. Sviestą supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su miltais, sutrupinti viską pirštų galais, po truputį supilti vandens-acto mišinį ir gerai viską išminkyti. Tuomet tėšlą dar išminkyti fraisage metodu. Suvyniojus į maistinę plėvelę dėti į šaldytuvą trims valandoms arba pusvalandžiui į šaldymo kamerą.
 
Įdarui:
10-15 vnt. didelių slyvų
2 vnt. obuolių
2-3 v.š. cukraus
2-3 v.š. džiuvėsėlių
 
Atvėsintą tešlą iškočioti apskritimu. Pabarstyti džiuvėsėliais, nuo apskritimo kraštų paliekant keletą cm tarpą. Per vidurį išdėlioti perpus perpjautas slyvas ir skiltelėmis pjaustytus obuolius, sumaišytus su cukrumi. Tešlos kraštus užlankstyti, apgobiant įdarą, aptepti lydytu sviestu ir apibarstyti ruduoju cukrumi.
Kepti 35-40 min. iki 200 C įkaitintoje orkaitėje.
 
Tešlos recepto idėja pagal: Vaikai ir vanilė

2 komentarai:

  1. Irgi vienas prie must do kepinių kuriems ruošiuosi :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Indre, šitos tešlos padas - idealus! Aš jį naudoju universaliai - su įv.įdarais. Labai vertas dėmesio! ;) Nenukišk į archyvo galą :)

      Panaikinti