2013-12-04

Aštri pomidorų sriuba


Šviežiai pasirodžius internetiniam tinklaraštininkų žurnalo DEBESYS žiemos numeriui, laikas dalintis ir asmeniniais šio darbo indėliai. Nuostabus jausmas prisidėti prie bendro kūrybinio darbo, nors sąžininga būtų prisipažinti, kad kūrybsines mintis kartais tenka "išlaužti". Visgi ne taip paprasta pagaminti kažką neragauto ir nepublikuoto. Man tai tikrai! Su idėjomis panašiai kaip su natomis- kiek bekurtum, vistiek pasikartosi.
Aš šią sriubą verdu gan dažnai. Sumąsčiau ją virti taip, kaip reikalavo mano skonio receptoriai. Tikiuosi, idėja ir skoniu ji įtiks ne tik man ir pagelbės tais atvejais, kai truks įkvėpimo ir laiko.  

300 g maltos jautienos
1-2 skardinės (po 240 g) konservuotų, be odelės ir pjaustytų pomidorų
3-4 VŠ ryžių
2-3 čili pipiriukų
1 VŠ ekologiškų buljono miltelių arba atitinkamai daugiau natūralaus buljono
1-2 AŠ Provanso, itališkų ar kt. žolelių mišinio
Pipirų, druskos pagal skonį
~ 1,5 L vandens

Maltą jautieną išminkyti, paskaninant druska, pipirais ir žolelių mišiniu. Iš gautos masės suformuoti nedidelius rutuliukus. Juos sumesti į puode verdantį vandenį. Pavirti 5 min., tada iš skardinių sukrėsti pomidorus, sudėti prieskonius, buljoną ir pavirti 15-20 min. uždengtu dangčiu. Galiausiai, supilti nuplautus ryžius ir palikti virti 20 min., kol jie išvirs.
Sriubą galima paskaninti šaukšteliu grietinės ar grietinėlės. 

2 komentarai:

  1. Skani sriubytė, tik man čili 1 užteko ir tai per aštru buvo:D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rita, smagu, kad išbandei ir patiko! Aš taip pat draugauju su "sveiko proto" aštrumu, bet turiu draugų, kurie mano čili pipiriukus nuo palangės skabo ir valgo :D Toks sriubos variantas - būtent tokiems, aš dedu taip pat 1-2 (mažus) ;)

    AtsakytiPanaikinti