Ar norėtumėt gauti valgomų dovanų? Sakykim, Kalėdoms...Aš to neklausiu nei draugų, nei artimųjų. Tiesiog vienašališkai atsakau TAIP :) Argi galima jų nenorėti??? Juk tai šimtus kartų geriau už prekybos centruose pirktą muiliuką ar molinukus :) Na, jei ir nesi saldumynų mėgėjas, tikrai atsiras tų, kurie mielai visai tai sudoros. Todėl aš ir nesuku galvos - kepu kasmet, girdžiu, kad žmonės džiaugiasi ir neabejoju, kad yra kitaip. Man smagi tokia ruošyba. Įdedi daug laiko, minčių, nuotaikų, širdies, mintyse ieškai naujų skonių, ruošiesi nustebinti ir AČIŪ pasakyti tiems, kuriuos visus metus darkart mylėjai ir turėjai šalia. Nuostabus jausmas! O aš jį dalinu tokiomis pakuotėmis ;)
Tai dar viena idėja DEBESŲ žiemos numeriui. Didelė, sodri ir saldi!
Kekso forma - 26
cm ilgio
Šviesiai kekso masei:
260 g minkšto
sviesto 4 kiaušiniai
240 g cukraus
200 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
Tamsiai kekso masei:
200 g minkšto sviesto 200 g juodojo šokolado
200 g smulkaus cukraus
250 g smulkiai sutarkuotų cukinijų minkštimo
2 v. š. kakavos miltelių
140 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
4 kiaušinių
žiupsnis druskos
Šviesaus kekso
gamyba:
Minkštą
sviestą išsukti su cukrumi, įplakti po vieną kiaušinį, įsijoti miltus su kepimo
milteliais. Viską gerai išmaišyti. Kekso formą iškloti kepimo popieriumi,
supilti kekso masę ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Iškepusį
keksą ataušinti.
Tamsaus kekso
gamyba:
Cukinijas
nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Šokoladą išlydyti virš garų vonelės, į jį
sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą, gerai išmaišyti. Atskirame dubenyje
išsijoti miltus, kakavos ir kepimo miltelius, druską.
Į pravėsusią
šokolado masę supilti išplaktus kiaušinių trynius, sukrėsti tarkuotas cukinijas,
išmaišyti.
Kiaušinių
baltymus išplakti po truputį pilant cukrų. Gautą baltą masę sukrėsti į
šokoladinę masę, tuomet po truputį įsijoti sausus produktus, atsargiai viską
išmaišyti.
Šviesų
keksą supjaustyti riekelėmis, iš kurių sausainių formelės pagalba išspausti
žvaigždutes ar kitą pasirinktą figūrą. Figūrėles išdėlioti kepimo popieriumi
išklotos kepimo formos viduryje, vienoje eilėje, nepaliekant tarpų. Ant viršaus
užpilti šokoladinę masę.
Kepti
160 °C apie 40-45 min. Svarbu neperkepti. Puošti
pagal pageidavimą.
Labai gražus keksas! Ši idėja tikrai puiki, nusižiūrėjau irgi šventėms, tik dar nebuvo laiko pasitreniruot prieš kepant dovanas :)
AtsakytiPanaikintiVadinasi, as aplenkiau Jus :) pavyks is pirmo karto, tik laiko paieskoti teks. Sekmes! ;)
PanaikintiTa "Maža virtuvėlė" tokius dideliai skanius kepinius gamina;)
AtsakytiPanaikinti"Maza virtuvele" lengvai isprotejusi del saldumynu ir, manau, tai - akivaizdu :D Aciu, Odeta!!! ;)
Panaikinti