Kai į -20
C nesinori kišti nosies, o iki vasaros dar visas geras pusmetis,
spalvų reikia ieškoti virtuvėje. Šaukšteliu kabinu panna cotta, uostau birželio
mėnesį šaldytas trintas braškes ir laukiu vasaros...
Receptų radau begalę – ir su daugiau/mažiau pieno ar želatina, dar marios
pastabų, kaip ją pasiruošti tobulai. O viskas iš tikro taip paprasta! Na,
nebent širdis virpės, kai valgysite šią, kur grietinėles visi 300 ml. Bet ir
juos galite keisti didesniu pieno kiekiu. Nežinau, ar nuo to nukenčia skonis.
Tikiuosi, kad ne stipriai, bet patikrinti kitąkart bandysiu ir aš.
O kolkas taip:
3-4 porcijos
300 ml grietinėlės (35 %)
100 ml pieno40 g medaus
0,5-1 vanilės ankštis
~ 15 g želatinos panna cotta‘i
~ 10 g želatinos uogų masei (nebūtina)
~ 1 stiklinė braškių ar kt. šviežių arba šaldytų uogų
Želatiną, skirtą panna cotta gamybai, užpilti 2-3 a. š. vandens, palikti,
kad išbrinktų, o tada ištirpinti karštoje vandens vonelėje. Leisti pravėsti.
Grietinėlę, pieną, medų ir išilgai per pusę perpjautą vanilės ankštį
užvirinti. Nukelti nuo viryklės, palikti pravėsti, išimti ankštį. Į pravėsusią
masę supilti ištirpintą želatiną, gerai išmaišyti ir supilstyti į indelius.
Statyti į šaldytuvą.
Kai masė po poros valandų šiek tiek sutvirtės, pasiruošti uogų sluoksnį:
želatiną, skirtą uogų masei, taip pat išbrinkinti ir ištirpinti (galima uogas
ruošti ir be želatinos). Uogas susmulkinti el.smulkintuvu, o į gautą masę
supilti želatiną. Išmaišyti. Padalinti ant indelių viršaus su panna cotta ir
vėl statyti į šaldytuvą dar mažiausiai kelioms valandoms. Geriausia palaikyti
pernakt.
Skanaus!
Recepto idėja: Virtuvės mitų griovėjai „7 ingredientai”, 2012
Panna cotta vis dar vienas iš tų atidėliojamų dalykų sąraše :) Na jei jau sakai, kad paprasta reikės prisiruošt :D
AtsakytiPanaikintiMedeja, šią savaitę patikrinau jau 2 kartus- niekų darbas! ;) Tiesiog laikykis nurodytų želatinos proporcijų, kad sustingtų teisingai. ;) Vat crème brulee jau būtų sudėtingiau vien dėl to, kad reikalingas spec. įrankis.
Panaikinti