2011-12-04

Tiramisu


Bella Italia...

4 kiaušiniai (4 tryniai ir 2 baltymai)
5 v. š. cukraus

500 g Mascarpone sūrio
Sausainių „Damų piršteliai“ 300 g
1 didelis puodelis stiprios atvėsintos saldintos kavos
Kakavos miltelių apibarstymui
Alkoholio (brendžio/ konjako/ likerio)

4 trynius su 4 v. š. cukraus suplakti iki putų ir atsargiai sumaišyti su Mascarpone sūriu. Įmaišyti 2-3 v.š. alkoholio. 2 baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į kremą. Kavą supilti į plokščią indą, pasaldinti pagal skonį, praskiesti 2-3 v.š. vandens ir aromatizuoti 1 v. š. alkoholio. Biskvitinius sausainius po vieną trumpam merkti į kavą, ištraukti ir kloti formos dugną. Ant viršaus tepti puse kremo masės. Vėl kloti sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių ir padengti likusiu kremo sluoksniu. Palikti 2 val. (geriau per visą naktį) šaldytuve. Prieš serviravimą apibarstyti plonu kakavos sluoksniu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą