2011-12-18

BISKVITAI. Šokoladinis ir šviesus


Išbandžiau naują šokoladinio biskvito receptą. Jis tiesiog idealus savo skoniu ir reikalaujamo darbo indėliu. Labai tinka mano anksčiau gamintam tortui TRIUFELINIS. Šviesusis dar laukia savo eilės, bet jaučiu, kad ir jis manęs nenuvils.
Manau, kad naudodamiesi šiais biskvitų receptais gamindami tortus niekada "nesusimausite" :)

Produktai tamsiam (šokoladiniam) biskvitui


  • 150 g kambario temperatūros sviesto
  • 120 g cukraus (pagal skonį)
  • 300 g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • pora žiupsnelių druskos
  • 4-6 v. š. kakavos miltelių
  • 2 a. š. kepimo miltelių
Produktai šviesiam biskvitui

  • 150 g kambario temperatūros sviesto
  • 120 g cukraus (pagal skonį)
  • 300 g miltų
  • 4 kiaušiniai
  • pora žiupsnelių druskos
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto arba 1 pak. vanilinio cukraus
  • 2 a. š. kepimo miltelių
Biskvitų paruošimas

Sviestą išsukti iki purios masės, dalimis suberti cukrų ir išsukti iki baltumo.
Kiaušinius išplakti iki putų atskirame dubenyje. Išplaktą kiaušinių masę dalimis įmaišyti į sviesto – cukraus mišinį. 
Suberti visus prieskonius ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Tešlą gerai išmaišyti. Jei per tiršta, įpilti kelis šaukštus pieno.
Kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, 180° C temperatūroje. Kepiau kiekvieną lakštą atskirai. Naudojau 26 cm skersmens apvalią kepimo formą, o nurodytų produktų kiekį dvigubinau. Gavosi, berods, 6-7 lakštai, iš kurių porą sunaudoju trupiniams. Vienam lakštui naudojau 5-6 v. š. tešlos ir kepiau apie 10 min. (orkaitės funkcija „viršus&apačia be vėjelio“).

Recepto šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą