2012-02-22

Trupiniuotis su obuoliais, spanguolėmis ir paslaptim ;)


Širdis suspurdėjo šiandien prisiminus receptą draugės skolintuose žurnaluose Virtuvė Nuo...Iki. Deja, vakar juos grąžinau. Greičiausias kelias į informaciją - Google ;) Ten ir radau kažką panašaus, saldžiarūgščio, paprasto, greito ir mini mini...su šiek tiek paslapties nuo manęs. ;)
Kai lauksite daug ragautojų, mini galit keisti į maxi ;)
Negaliu atsidžiaugti atradimu. Gaminsiu ir gaminsiu!!!!!

4 indeliams:
3 didesnių obuolių
3-4 v. š. cukraus + 2 v. š. trupiniams
nepilna stiklinė miltų (100 g)
3-4 v. š. avižinių dribsnių (naudojau Nordic)
0,5 a. š. cinamono
70 g sviesto
sauja šaldytų/džiovintų spanguolių (naudojau šaldytas, nes jos suteikia gaivios rūgštelės)
1 a. š. paslapties (malto imbiero, citrinos ir medaus košelė) :)))

Nuluptus obuolius, supjaustyti kubeliais, apibarstyti cukrumi ir cinamonu, suberti spanguoles ir patroškinti puode ant nedidelės ugnies apie 10 min.
Į atskirą dubenį suberti miltus, sutarkuotą sviestą ir maišyti pirštais, kol susidarys trupiniai. Suberti cukrų trupiniams ir dribsnius, ir vėl „trupinti“.
Keramines kepimo formeles suberti troškintus obuolius su spanguolėmis, ant viršaus berti trupinius ir šiek tiek prispausti.
Kepti 170 º orkaitėje apie 30 min, kol trupiniai gražiai apskrus.
Patiekti galima ir su vaniliniais ledais ;)

Recepto šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą