2011-08-04

Drėgnas keksas su migdolais



Tobulai drėgnas ir mano vienas iš labiausiai nusisekusių atradimų Neringos blog'o kulinariniuose archyvuose. Labai skanu, tirpsta burnoje, tikra kalorijų bomba :)
 
200 g kambario temperatūros sviesto
180 g cukraus
4 kiaušinių
2-3 v. š. romo
200-230 g miltų
1,5-2 a. š. kepimo miltelių


Užpilui
60 g kambario temp. sviesto
40 g cukraus
4 v. š. pieno
60 g migdolų plokštelių  


Sviestą išsukti su cukrumi, įpilti romo, įmušti po vieną kiaušinius, gerai išplakti, suberti miltus su kepimo milteliais. Kekso masę dėti į kekso formą ir kepti apie 40 min 180°C temperatūroje. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, keksą užpilti užpilu, kuris pagaminamas ištirpinant sviestą su cukrumi, pienu ir migdolų plokštelėmis.

Recepto šaltinis: Neringos blogas

4 komentarai:

  1. o matau ir si recepta isbandei, man sis keksas ziauriai skanus, visad dedu daugiau migdolu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vis bandau ir bandau :) Pas tave blog'e tokių skanumynų visa galybė! Turiu iš ko mokytis :) Ačiū už idėjas!

    AtsakytiPanaikinti
  3. sveiki,sakykit kuo galima keisti roma?aiukas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gwidita, manau, kad galima jo tiesiog nepilti :) Tiesą sakant, aš jo skonio kekse nejutau, o naudojau tik dėl to, kad turiu dar jo atsargų ir jis nurodytas recepte. Keksas tikrai gausis puikus ir be jo ;)

      Panaikinti