2011-12-08

Avižinių dribsnių batonėliai


Skanu, greita, paprasta, bet man norėtųsi traškesnių, o jie gaunasi minkštoki.

8–12 porcijų:

1 st. džiovintų vaisių (aš naudojau slyvas, razinas ir papajas)
½ st. greitai paruošiamų avižinių dribsnių (pvz., Nordic 1 min.)
1 st. stambių avižinių dribsnių
1 ½ a. š. cinamono
1 ¼ st. pieno
1 a. š. vanilės ekstrakto
1,5 v. š. medaus / rudojo cukraus

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.
Didesnius džiovintus vaisius susmulkinti, sumaišyti visus sausus ingridientus ir užpilti pieno ir vanilės ekstrakto mišiniu. Palikti pabrinkti 10-15 min. Supilti į kepimo popieriumi išklotą 25x15 cm dydžio kepimo formą ir kepti uždengus folija 20 min. Po to foliją nuimti ir dar kepti 15-20 min., kol gražiai paruduos. Supjaustyti dar šiltus, bet galima palikti ir ant kepimo popieriaus, kol atvės.

2 komentarai:

  1. Na, juk šis recetas - kone orkaitėj virta košė, kai tiek pieno pilasi :) Jei norisi traškių - siūlau šiuos!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Iš pradžių ir man pieno recepte pasirodė per daug, bet supylus ant masės, supratau, kad pats tas :) Nebuvo ji skysta, tik man norėtųsi traškesnių, o ne "duonos minkštumo". Ačiū už naują receptą! Labai panašų jau esu išsisaugojusi, tik laukiu progos gaminimui. :)

    AtsakytiPanaikinti