Kaip būdavo pavydu tų dailiai sutrūkinėjusių šokoladinių sausainių. Mano
keli bandymai iki tol buvo nesėkmingi ir skoniu, ir išvaizda. Bet kartais
tokios saldumynų eksperimentų mėgėjos, kaip Ilona,
ima ir ištraukia į dienos šviesą kažką labai labai vykusio! Ačiū pirmiausia jai, nes mano akis užkliuvo už jos kulinarinio
dienoraščio. Bandom, šypsomės ir ragaujame! ;)
Reikės (nurodau perpus mažesnį kiekį nei originale, nes ir
taip gavosi apie 50 vnt.) :
100 g kakavos
180-200 g cukraus
50 ml alyvuogių aliejaus
2 kiaušinių 100 g kakavos
180-200 g cukraus
50 ml alyvuogių aliejaus
170-180 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
~100 g cukraus pudros apvoliojimui
Sumaišyti kakavą, cukrų ir aliejų, kol
viskas susijungs į vientisą masę. Po vieną įmušti kiaušinius ir po kiekvieno
gerai išmaišyti.
Atskirame dubenyje sumaišyti miltus,
kepimo miltelius, druską. Sijonant įmaišyti į kakavos-cukraus-aliejaus mišinį. Gerai
išminkyti, dėti į maišelį ir laikyti šaldytuve per naktį arba, siekiant
greitesnio rezultato, kišti į šaldymo kamerą 40-čiai minučių. Iš
atvėsusios tešlos formuoti 10-15 g rutuliukus. Suformuotus sausainukus
gausiai apvolioti cukraus pudra ir dėti į kepimo popieriumi ar silikoniniu
kepimo kilimėliu išklotą skardą. Kepti iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 6-8 min. Rekomenduojama stebėti kepimo procesą, nes kiekviena orkaitė kepa skirtingai. Kai sausainiai sutrūkinės, o vidus bus sausas (patikrinti pagaliuku),- iškepę!
Skanaus!
Recepto
šaltinis:
Skanus
gyvenimas
As tai bandziau kazkokius pagal recepta nesutrukinejusios, o gavosi utrukineje :) bet skanus :) Tai cukraus pudra pries kepant reik voliot ne paskui?
AtsakytiPanaikintiSutrūkinėti galėtų ir daugiau, bet šiuose didžiausias privalumas - skonis! Mhhhhh...jis nerealus- net antrą dieną minkštas vidus (svarbiausia, manau, neperkepti) ir intensyvaus skonio. Dėta tikrai daug kakavos, bet net neįtarsi ar ten ji, ar šokoladas :)
PanaikintiO volioti pudroje reikia tik prieš kepimą!
Skanaus, Medėja, jei bandysi ;)
labai skanu, tai tiesa, labai patiko paprasta ir be sokolado ir pigu tiesiog verti demesio
AtsakytiPanaikintiLabai faina, kd ir isbandet, ir patiko! As jau juos ne karta kepiau. Linkiu ir Jums to ;)
Panaikinti