Pasidalinsiu savo vieninteliu, mėgstamiausiu, improvizuotu jautienos receptu. Kuo
aštriau, tuo išraiškingiau ;)
Reikės:
0,5 kg jautienos
guliašui
1 didelis
svogūnas
3-4 didesnio česnako
skiltelės
1 didelė morka
1 skardinė
konservuotų raudonų arba margų pupelių
1-2 a. š.
pomidorų pastos
Prieskonių:
pipirų, čili pipiriuko arba aitriosios paprikos miltelių, saldžios paprikos,
žolelių mišinio (pvz. Provanso)- visko maždaug po 1 a. š., o druskos- pagal skonį
Aliejaus kepimui
(naudoju alyvuogių)
Reikalingas didesnis puodas. Mėsą supjaustyti didesniais gabaliukais, kepsnio
dydžio gabalais arba naudoti jau parduotuvėje paruoštą, t.y. supjaustytą jautieną
guliašui. Svogūnus supjautyti stambiais žiedais, česnakus nulupus tiesiog
sutraiškyti ir viską pakepinti puode įkaitintame aliejuje su prieskoniais, bet druską
dėti tik baigiant troškintis! Išėmus svogūnus, lygiai taip pat trumpai, ~5
min., pakepinti jautienos gabaliukus.
Tada užpilti maždaug 2 stiklinėmis vandens arba sultinio (kad apsemtų), įdėti 1-2 a. š. pomidorų pastos, išmaišyti. Sukrėsti
pakepintus svogūnus, česnakus bei skritinėliais pjaustytą morką. Uždengti ir
troškinti 1,5-2 val., kol mėsa
suminkštės, karts nuo karto įpilant išgaruojančio vandens.
Druską dėti likus keliolikai minučių iki pabaigos, o mėsai išsitroškinus,
supilti pupeles. Ant viršaus galima pabarstyti šviežių žalumynų ir mėgautis su
ryžiais, bulvėmis, salotomis – žodžiu, pagal asmeninius mitybos principus ir poreikį :)
Skanaus!
Cili bet ne su malta mesa! Savaitgalio pietums geras patiekalas, sudejai i puoda ir palikai troskintis :D
AtsakytiPanaikintiMedeja, o kur Tu matai čia maltą mėsa? Nelabai supratau, apie ką čia...:)
AtsakytiPanaikinti