2013-01-21

Aštri troškinta jautiena su pupelėmis

 
Pasidalinsiu savo vieninteliu, mėgstamiausiu, improvizuotu jautienos receptu. Kuo aštriau, tuo išraiškingiau ;)
  
Reikės:
 
0,5 kg jautienos guliašui
1 didelis svogūnas
3-4 didesnio česnako skiltelės
1 didelė morka
1 skardinė konservuotų raudonų arba margų pupelių
1-2 a. š. pomidorų pastos
Prieskonių: pipirų, čili pipiriuko arba aitriosios paprikos miltelių, saldžios paprikos, žolelių mišinio (pvz. Provanso)- visko maždaug po 1 a. š., o druskos- pagal skonį
Aliejaus kepimui (naudoju alyvuogių)
 
 
Reikalingas didesnis puodas. Mėsą supjaustyti didesniais gabaliukais, kepsnio dydžio gabalais arba naudoti jau parduotuvėje paruoštą, t.y. supjaustytą jautieną guliašui. Svogūnus supjautyti stambiais žiedais, česnakus nulupus tiesiog sutraiškyti ir viską pakepinti puode įkaitintame aliejuje su prieskoniais, bet druską dėti tik baigiant troškintis! Išėmus svogūnus, lygiai taip pat trumpai, ~5 min., pakepinti jautienos gabaliukus. Tada užpilti maždaug 2 stiklinėmis vandens arba sultinio (kad apsemtų), įdėti 1-2 a. š. pomidorų pastos, išmaišyti. Sukrėsti pakepintus svogūnus, česnakus bei skritinėliais pjaustytą morką. Uždengti ir troškinti 1,5-2 val., kol mėsa suminkštės, karts nuo karto įpilant išgaruojančio vandens.
Druską dėti likus keliolikai minučių iki pabaigos, o mėsai išsitroškinus, supilti pupeles. Ant viršaus galima pabarstyti šviežių žalumynų ir mėgautis su ryžiais, bulvėmis, salotomis – žodžiu, pagal asmeninius  mitybos principus ir poreikį :)
 
Skanaus

2 komentarai:

  1. Cili bet ne su malta mesa! Savaitgalio pietums geras patiekalas, sudejai i puoda ir palikai troskintis :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Medeja, o kur Tu matai čia maltą mėsa? Nelabai supratau, apie ką čia...:)

    AtsakytiPanaikinti