2013-01-23

SRIUBA: vištiena ir porai

Žmogus gyvas ne vien saldumynais – pasakytų vyrai, pavartę mano blog‘ą :) Bet aš jais gyva! Ne valgymu, gal labiau kepimu…Bet ne apie tai. Nors nežinia, kokių minčių įtakota, pradedu „krauti“ mėsą, žuvį, sriubas, negaliu teigti, kad tokie receptai mano virtuvėje retenybė - net visi 50/50…Tik ta tema labai kasdieniška, o saldumynai...jau ŠVENTĖ!!! Nors ir per šventes ateina kasdienybė :)
Todėl šiandien apie sriubą, kurią mums už tūkstančių kilometrų ir keletą metų atgal virė mano mieliausia ir geriausia buvusi kolegė. Dabar jau kaip prisiminimą, šiek tiek paimprovizavusi, verduosi pati ir dalinuosi su tais, kuriems sriuba - irgi valgis ;)
Ačiū tau, Anžela! ;)
 
Apie 300 g vištienos (ketvirčio, kumpelių ar pan., geriausia, kaimiško, kad tiktų sultiniui)
1 didelis poras
1 didelė morka
Druska
Pipirai
 
Vištieną apvirti 20 min. ir pakeisti vandenį, o užvirus, baigti virti vištienos dalis. Tuomet sultinį paskaninti pipirais ir druska. Smulkiai sutarkuoti morkas, stambesniais skritinėliais supjaustyti porą, vištieną atskirti gabalėliais nuo kaulo. Viską sukrėsti į sultinį ir pavirti apie 10-15 min.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą