Labai jau man
knietėjo juos išbandyti. Taigi - paprasta, tirpsta vienu kąsniu, tik
"piešimą" konditeriniu švirkštu dar būtų galima patobulinti :)
Kreivoki jie pas mane, bet skoniui tai netrukdo.
Tešlai:
125 ml vandens/pieno
50 g sviesto
65 g miltų
2 kiaušiniai
žiupsnelio druskos
Įdarui:
200 g kreminės varškės („President“ ar pan.)
2 v. š. cukraus (pagal skonį)
125 ml vandens/pieno
50 g sviesto
65 g miltų
2 kiaušiniai
žiupsnelio druskos
Įdarui:
200 g kreminės varškės („President“ ar pan.)
2 v. š. cukraus (pagal skonį)
Orkaitę įkaitinti iki 200 С.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
Tešlai: puode užkaisti vandenį/pieną su sviestu, pakaitinti iki užvirimo. Pradėjus virti, puodą nukelti, greitai suberti miltus ir išmaišyti iki vienalytės masės. Palikti pravėsti, o tuomet po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant. Tešla turi gautis vientisa ir be gumuliukų.
Į konditerinį
maišą su žvaigždutės formos antgaliu sukrėsti tešlos masę. Išspausti apie 7 cm
skersmens apvalius žiedus.
Kremui: varškę išplakti su cukrumi.
Atvėsusius riestainius perpjauti perpus ir pertepti kremu, apibarstyti cukraus pudra. Pastovėję jie suminkštėja.
Skanaus!
Receptas: čia
Oi situos ir as isbandziau, laaaaaabai geri! tirpsta burnoj tikrai.
AtsakytiPanaikintiO man kepant plikytus pyragaičius jau du kartus sprogo konditerinis maišelis iš šono :( Įtariu, kad antgalis per siauras. Kai tik naują maišelį nusipirksiu, tai vėl bandysiu :)
AtsakytiPanaikintimmm.. jau įsivaiduoju juos tirpstant burnoje :D
AtsakytiPanaikintiGeručiai jie tikrai, tik aš nebepasakosiu, kaip teko improvizuoti ir terliotis, nes nei vienkartinio, nei daugkartinio maišelio neturėjau :D Gal dėl to ir šleivoki, bet skoniui tai tikrai nekenkia ;)
AtsakytiPanaikintiatrodo įspūdingai ir itin lengvai paruošiami ;) tik aš nedrįstu tokių gaminti dėl senutėlės orkaitės su jos "išsidirbinėjimais" ;)
AtsakytiPanaikinti