Kadangi praeitą savaitę laimėjau didžiausią krūvą "Rokiškio sūrio" pieno produktų, visą savaitę suku galvą, kur ir su kuo juos suvartoti. Bėda - ne bėda, o tik malonūs rūpesčiai :)
Šįkart "naikinu" kefyrą. Vakar kepiau blynus. Skanumėlis, tik fotografuoti patingėjau. O šiandien užkliuvo akis už Neringos keksiukų ;) Ačiū jai už idėją ir darkart už tai, kad visada viskas pavyksta...na, gal tik kokį kartą ne ;)
P.S. mažinau sviesto, cukraus ir miltų kiekį.
130 g sviesto
140 g cukraus
3 kiaušiniai
200 ml kefyro
~300 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
Sviestą išlydyti, supilti cukrų ir maišant pakaitinti kelias minutes, kol cukrus pradės tirpti. Atvėsinti iki kambario temperatūros ir tada į masę supilti kefyrą, plakant po vieną įmušti kiaušinius, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišyti.
Masę supilstyti į keksiukų formeles. Aš kai kur “įmečiau” po keletą šaldytų spanguolių (buvo ne taip saldu). Keksiukus dėti į 160/170°C orkaitę ir kepti apie 30-40 min.
Recepto šaltinis: Neringos blogas
oj kokie grazuoliukai! ♥
AtsakytiPanaikintipieno produktai turbut jau sunaikinti, o keksiukai skaniai suvalgyti :) beja sveikinimai su laimejimu!
Dėkui dėkui ;) Pieno produktai dar naikinami, o keksiukai iškeliavo į svečius prie arbatos :)
PanaikintiKaip man patinka tokie pūrūs tirpstantys buronoje skanėstai.. Kadangi nusipirkau keksiukų keptuvę galėsiu ir šituos į sąrašą įsitraukt :)
AtsakytiPanaikintiSėkmės bandymuose, Medėja ;) Tik rekomenduoju dėti dar mažiau miltų, nes po pusdienio purumas dingo.
PanaikintiKepiau pagal šitą receptą, bet teko improvizuot:) namie nieko nebuvo, net kiaušinių ėjau skolintis iš kaimynės:). Vietoj kefyro dėjau mėlynių jogurtą, o kadangi nebuvo normalaus cukraus, dėjau rudąjį. Rezultatas vistiek geras! Tokie pūrus, minkštučiai, mmm:) paprasta ir skanu.
AtsakytiPanaikintiŠaunu, kad ir gavosi, ir patiko :) O kaip su miltais? Naudojote jo mažiau?
AtsakytiPanaikintiTaip, apie 200g, o Jūs?
AtsakytiPanaikintiOriginaliame recepte buvo nurodyta 410 g miltų, bet naudojau apie 300 g. Beje, ir tiek pasirodė per daug, nes norėjosi dar puresnių keksiukų. Įtariu, kad Jūsų naudoti 200 g buvo pats tas? ;)
AtsakytiPanaikintiTaip! Tikriausiai pats tas, nes ir šiandien keksiukai purūs:))
AtsakytiPanaikintiJei dar ir šiandien grįžote prie recepto, vadinasi, tikrai patiko ;)
PanaikintiŠiek tiek nusivyliau, dariau kaip ir jūs, bet kažkodėl manyčiau per daug "susėdo" keksiukai. Miltų dėjau 200g. ir baltymus išplakiau atskirai, manau tai neturėjo būt blogiau. Aplamai tai kepu keksiukus tik antrą kartą, bet šiuo receptu tai pirmą. Skonis geras, cukraus dėjau šiek tiek mažiau. Visur gi reikia patirties:)
AtsakytiPanaikintiFauste, gaila, žinoma, kad taip. Patirties, aišku, visad šiek tiek reikia, bet šis receptas tikrai paprastas, kad, manau, turėjo pavykti iš pirmo karto! Čia plakti kiaušinio baltymų ir tryniu atskirai nereikėjo, bet nuo to tikrai ne blogiau ;) O kepimo milteliai? Nepamiršote jų kartais? Dauguma mano bandytų keksiukų (ypač šokoladiniai, kur tikrai mažai miltų) turi savybę "nusėsti", na, bet šie, kiek pamenu, buvo tikrai standūs, nes, kaip ir minėjau, miltų čia įeina gal net ir per daug ;) Tačiau visad orientuokitės į tai, kad tešla turi būti riebios grietinės tirštumo, miltus visad rekomenduojama persijoti ir nepamiršti kepimo miltelių! Žinoma, daug kas dar priklauso ir nuo orkaitės :(
AtsakytiPanaikintiLinkiu Jums nenuleisti rankų! ;) Nesėkmių turim mes visi, bet po jų apima labai saldus sėkmės jausmas ;)
O sakykit i ikaitinta orkaite ,,pasauti'' keksiukus? Sioj srity esu naujoke
AtsakytiPanaikintiAciu :)
Kornelija, visad "šaunama" tik į įkaitintą orkaitę ;) Jei būna išimčių, jos nurodomos recepte. Sėkmės.
PanaikintiSakykit recepte nurodyti kiekiai jau sumazinti? Gal pasakytumete kiek mazinote jei ne ;)
AtsakytiPanaikintiTaip, nurodyti jau sumažinti kiekiai.
PanaikintiRytoj kepsiu siuos keksiukus.Ka bekepciau visi kepiniai kyla kio graziausiai .tik isjungiu susmenga.Sakykite jungiate venyiliatoriu virsus apacia ar ne.Isjungus pradaryti orkaite ar ne ,jeigu ne kada ja atidaryti po kiek laiko .
AtsakytiPanaikintiKa tik iskepiau keksiukus! Jie puikus! Mano orkaite labai primityvi: ji kepa tik statiskai, neturi ventiliatoriaus. Kepiau 175°C apie 20 min virsus - apacia (turite pazinti savaja orkaite, nes kiekviena kepa kitaip)Ar iskepe tikrinau su mediniu krapstuku. :)
Panaikinti