2 vištienos krūtinėlės
60 g sviestoŠviežių žolelių (naudojau petražoles, krapus, baziliką, čiobrelius)
2-3 VŠ fetos arba fetos tipo sūrio
1 kiaušinio
Džiūvesėlių apvoliojimui
Druska, pipirai
Vištienos
krūtinėles padalinti į dvi dalis, kiekvieną dalį įpjauti per vidurį, kad pasidarytų
„kišenė“.
Minkštą sviestą sumaišyti su smulkintomis šviežiomis žolelėmis. Krūtinėlės vidų („kišenę“) aptepti sviesto ir žolelių mišiniu, dėti fetos sūrio ir "užsiųti" krūtinėlę mediniais pagaliukais. Suktinukus merkti į pasūdytą ir papirais pagardintą kiaušinio plakinį, tada apvolioti džiūvėsėliuose, dar kartą merkti į kiaušinio plakinį ir vėl į džiūvėsėlius. Apkepti iš abiejų pusių keptuvėje ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti orkaitėje ~40 min. 180° C temperatūroje.
Patiekti galima su folijoje keptomis bulvėmis,
paskanintomis kad ir tuo pačiu sviesto-žolelių mišiniu.Minkštą sviestą sumaišyti su smulkintomis šviežiomis žolelėmis. Krūtinėlės vidų („kišenę“) aptepti sviesto ir žolelių mišiniu, dėti fetos sūrio ir "užsiųti" krūtinėlę mediniais pagaliukais. Suktinukus merkti į pasūdytą ir papirais pagardintą kiaušinio plakinį, tada apvolioti džiūvėsėliuose, dar kartą merkti į kiaušinio plakinį ir vėl į džiūvėsėlius. Apkepti iš abiejų pusių keptuvėje ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti orkaitėje ~40 min. 180° C temperatūroje.
Skanaus!