Gražūs žiūrėti, nematyta idėja - tai, kas patraukė mano dėmesį!!! Tik labai jau įnoringi gamyboje ir ne itin ypatingi skoniu. Mintis - puiki, galima ją išbandyti ir kitos patikrintos sudėties.
3 kiaušinių tryniai
100 g
sviesto
100 g
cukraus
200 g
miltų
Pusės
citrinos tarkuotos žievelės
1 AŠ citrinos sulčių
Keli
lašeliai vanilės ekstrakto
Žiupsnelis druskos
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, įmušti
kiaušinių trynius ir viską gerai išmaišyti. Į bendrą masę suberti miltus,
citrinos žievelę, druską, vanilės ekstraktą, įpilti citrinos sultis. Tešlągerai
išminkyti ir dėti 10-20-čiai minučių į šaldymo kamerą, kad atvėstų.
Tešlą
iškočioti kvadrato formos ir supjaustyti juostelėmis (tešla labai kaprizinga, todėl
paprasčiau su ja dirbti, kai būna gerai atvėsusi). Pirmiausia išdėlioti pusę juostelių horizontaliai, o likusias
vertikaliai tokiu principu: atlenkiant iki vidurio nelyginio skaičiaus
juosteles (1, 3, 5 ir t.t.), po to lyginio skaičiaus juosteles (2, 4, 6 ir
t.t.) ir taip dedant po vieną juostelę vertikaliai nuo vidurio į kairę pusę, o paskui
nuo vidurio – į dešinę (kaip nuotraukoje). Tada išpjauti sausainius puodelio ar stiklinės pagalba
ir kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje, kol pagels.
Skanaus!
Recepto šaltinis: čia